Sari la conținut
au-venit-banii-pentru-lucrarile-de-la-zoo

Viceprimarul Adrian Atomei precizează că lucrările de modernizare a parcului din Noua vor continua şi în sezonul rece, mai ales că banii promişi de Ministerul Mediului au ajuns în bugetul local.

La ultima şedinţă, Consiliul Local a alocat suma de 2,6 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare a grădinii zoologice. Banii au venit de la Ministerul Mediului, care a aprobat proiectul. În această vară au existat  zvonuri conform cărora investiţia de la ZOO era pusă sub semnul întrebării.
„Chiar dacă au fost executate unele lucrări în avans, ministerul şi-a îndeplinit norma şi au fost reduse considerabil datoriile către constructor. Suma alocată de minister este chiar mai mare decât cea programată pe acest an. Ministerul a  alocat luna trecută încă 2,6 milioane de lei şi astfel nu mai există nici o problemă în ceea ce priveşte decontarea lucrărilor” a declarat viceprimarul Adrian Atomei.
Procesul de modernizare a parcului cu animale va continua şi pe perioada iernii, însă nu la exterior. Este vorba despre finisajele interioarelor, lucrări care avansează foarte greu din cauza complexităţii  lor, spune viceprimarul Adrian Atomei. “Au fost luate măsurile ca animalele să fie în condiţii foarte bune, să fie protejate, chiar am vorbit cu directorul de la grădina zoologică care m-a asigurat că totul este sub control” a adăugat Atomei.
Amenajarea investiţiei se va finaliza pe la sfârşitul primului trimestru al anului viitor, crede Atomei. Modernizarea, însă, nu se va opri aici. La acest moment se lucreaza la un proiect care va viza renovarea zonei centrale din grădina zoologică.  Obiectivul se va deschide cel mai devreme în luna aprilie.

Comentarii

Ultimă oră