Sari la conținut
au-murit-la-scaldat

Doi tineri, o tânără de aproape 17 ani şi un băiat de 21 de ani au murit, sâmbătă, într-un lac din Feldioara. Cei doi au ieşit la scăldat, iar localnicii spun că fata nu ştia să înoate. Cu toate acestea a intrat în apă. Băiatul a plecat după ea, însă n-au mai ieşit niciunul la mal. „Ea nu ştia să înoate. A venit împreună cu un amic. Lumea zicea că ea s-ar fi băgat în apă şi el s-a dus să o scape şi n-a mai putut”, povesteşte o localnică.

Localnicii au sunat la 112, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis un echipaj cu scafandri şi barcă pneumatică. După aproximativ două ore de căutări, trupurile neînsufelţite ale celor doi tineri au fost găsite. „A fost o intervenţie extrem de dificilă, apa a fost foarte rece, aproape de zero grade Celsius, adâncimea este de 8,5 – 9 metri, iar vizibilitatea extrem de redusă”, a explicat scafandrul care i-a găsit pe cei doi tineri.

Localnicii spun că nu este pentru prima dată când lacul „îşi ia tributul”. Cu toate acestea mai sunt încă persoane care se aventurează în apă.

Nefericitul eveniment s-a petrecut la doar câteva zile de la un altul similar, de la lacul Dumbrăviţa. Pe 16 iunie, un tânăr de 27 de ani a pierit înghiţit de apă după ce a încercat să salveze o tânără de 21 de ani. Fata a ajuns teafără la mal.

„Recomandăm persoanelor care vor să facă baie să aibă foarte mare grijă, să nu se scalde în locuri neamenajate, iar copiii să fie atent supravecgheaţi de adulţi pentru a preîntâmpina astfel de tragedii”, a încheiat lt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Comentarii

Ultimă oră