Sari la conținut

Au muncit, au sperat, au câştigat! România a bătut Ungaria la CM de handbal feminin

au-muncit-au-sperat-au-castigat-romania-a-batut-ungaria-la-cm-de-handbal-feminin

Naţionala lui Gheorghe Tadici a făcut aseară la Novi Sad, un super meci contra Ungariei, iar rezultatul a fost unul pe măsură: 21-17 (8-10)!


Tricolorele au luptat excelent şi au reuşit un rezultat mare în faţa unei echipe pe care n-o mai bătuseră de la Campionatul Mondial din China, 2009 (31-25). Pentru România au punctat aseară: Neagu 5, Elisei 3, Chiper 2, Buceschi 2, Manea 2, Brădeanu 2, Nechita 2, Marin 2, Ţăcălie 1. De la unguroaice s-a remarcat Anita Gorbicz, marcatoare a 7 goluri (5 din 7 metri).

Fetele noastre nu au însă timp să sărbătorească. În această seară, de la ora 20.15, România va juca la Novi Sad ultimul joc din grupa D, împotriva Cehiei. În celelalte partide de la Novi Sad, Cehia a trecut de Australia cu 34-10 iar Germania a învins Tunisia cu 26-20,

Apărările a fost la înălţime

Debutul jocului a fost unul sărac în goluri. Ungaria a deschis scorul în minutul 3, noi am egalat repede prin Marin, după care, la fel de repede, s-a făcut 4-1 pentru maghiare. A urmat o perioadă excelentă pentru handbalistele lui Gheorghe Tadici, care au egalat situaţia pe tabela de marcaj, în minutul 23 prin Ciuciulete.

Efortul jucătoarelor noastre a fost din păcate anihilat de unguroaice, care au profitat din plin de eliminarea lui Ţăcălie şi au dus scorul la 9-6. Nechita şi Neagu au redus ecartul la doar o lungime, dar la ultima fază a primei reprize, Gorbicz a transformat o aruncare de la 7 metri şi Ungaria a intrat cu avantaj de două lungimi la cabine: 10-8!

Actul secund a fost bine început de tricolore, care s-au apropiat iar la un gol, după ce Neagu a marcat din 7 metri (32.07), dar, două minute mai târziu, aceeaşi Neagu a nimerit bara tot de la 7 metri! Ungaria a apăsat acceleraţia şi, în minutul 37, conducea încă o dată cu 3 goluri: 12-9!

A urmat apoi o perioadă excelentă pentru trupa lui Tadici, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă în minutul 47, când Buceschi a adus pentru prima dată România în avantaj: 15-14! Practic, acesta a fost momentul cheie al meciului, iar rolurile din dreptunghiul de joc s-au inversat. Ungaria a alergat în permanenţă după echipa României, dar în loc să se apropie de Neagu & co, diferenţa a crescut pe tabelă. Chiper, Neagu şi Elisei au marcat gol după gol pe final de meci, Paula a pus lacăt la poartă, ingrediente care au dat rezultatul mult dorit de toţi suporterii români: 21-17!


Şi-au dat iar în petec!

În Spens Arena din Novi Sad, au fost aseară în jur de 4.000 de suporteri maghiari, cam de vreo zece ori mai numeroşi decât fanii tricolorelor.
Mare parte dintre spectatorii maghiari s-au comportat civilizat, dar „uscăturile” au ieşit încă o dată în evidenţă. Zeci de secunde aceştia au scandat la adresa suporterilor români „ţiganii, ţiganii!” şi au ridicat de nenumărate ori pumnii ameninţători spre ai noştri.

„Recitalul” fanilor maghiari a atins punctul maxim în momentul intonării imnului României, înainte de startul partidei, când ultraşii prezenţi la inelul superior s-au întors cu spatele la terenul de joc, au ridicat în aer degetele mjlocii de la fiecare mână şi au fluierat în continuu! O atitudine cel puţin jignitoare, care ar trebui semnalată de oficialii delegaţiei României, Federaţiei Internaţionale de Handbal!

Astăzi se decide totul

Imediat după jocul pierdut cu Germania, toată lumea a început să facă de zor calcule.
România poate termina grupa de la Novi Sad, atât pe primul loc, dar şi pe locul... 4! Dacă fetele lui Tadici vor câştiga în această seară, România va fi sigură de unul din primele 2 locuri. Marele avantaj al tricolorelor este că vor disputa ultima întâlnire a zilei la Novi Sad, iar calculele la ora jocului vor fi simple.

„Deocamdată trebuie să o luăm pas cu pas, drumul este lung, iar acum cel mai important joc este cu Cehia”, a spus imediat după meci, Oana Manea.

„Suntem fericite şi mândre că am câştigat acest meci! Cu Cehia ne vom dori la fel de mult victoria, cum ne-am dorit-o şi astăzi. Calcule nu facem, ne gândim doar să ne iasă jocul nostru din ce în ce mai bine!” a declarat şi Aurelia Brădeanu.

„Un meci foarte greu cu Ungaria, ne bucurăm că am câştigat, mulţumim din suflet celor care ne-au susţinut! Urmează jocul cu Cehia, o luăm pas cu pas, ne bucurăm de victoria de azi şi vedem ce va fi mâine!” a declarat şi Paula Ungureanu.

„Este o victorie frumoasă şi foarte importantă! Această victorie ne dă alte şanse pentru mai departe. Fetele ştiu acum că au şanse şi la locul 1!”. a declarat şi selecţionerul Gheorghe Tadici

Comentarii

Ultimă oră