Sari la conținut

Au apărut primele cazuri de gripă, din acest sezon, la Braşov

au-aparut-primele-cazuri-de-gripa-din-acest-sezon-la-brasov

Trei cazuri de gripă au fost, deja, înregistrate, în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie 2019, la Braşov. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, este vorba despre trei copii cu vârste între 5 şi 14 ani, care au primit medicaţie acasă, nefiind internaţi.


   Campania de vaccinare antigripală gratuită, a Ministerului Sănătăţii, va începe din a doua parte a lunii octombrie, după ce Ministerul va trimite, în teritoriu, dozele de vaccin achiziţionate pentru acest sezon.

Conform recomandărilor trebuie vaccinaţi seniorii peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, copiii, femei însărcinate, dar şi copiii şi seniorii instituţionalizaţi, precum şi personalul medical. Vaccinarea se face la medicul de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.


  Pe de altă parte, tot săptămâna trecută, potrivit datelor înregistrate la nivelul DSP, 783 de braşoveni au avut infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), dintre care 14 cazuri au fost internate. De asemenea, alţi 190 de braşoveni au ajuns la medic cu pneumonie, iar 66 de cazuri dintre acestea au avut nevoie de spitalizare.

Comentarii

Ultimă oră