Sari la conținut
atentionari-din-partea-pompierilor

Pentru a petrece în siguranţă clipe plăcute și relaxante în mijlocul naturii împreună cu famila și cei dragi, pompierii brașoveni recomandă respectarea câtorva reguli de apărare împotriva incendiilor.

Astfel, este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se face numai în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau la alte vecinătăţi.

În plus, arderea trebuie monitorizată continuu, deoarece, chiar și o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului. Din zonă nu trebuie să lipsească nici mijloacele de stingere a focului, un stingător sau o găleată cu apă.

Pompierii îi sfătuiesc pe oamenii să îi supravegheze continuu pe copii pentru a preveni jocul acestora cu focul. De asemenea, înainte de plecare aceștia sugerează nu doar stingerea focului, ci și acoperirea cenușii cu pământ, și strângerea resturilor în locuri special amenajate.

Comentarii

Ultimă oră