Sari la conținut

Atenţionare pentru românii care călătoresc în Grecia

atentionare-pentru-romanii-care-calatoresc-in-grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că, în Insula Thassos, a fost decretată stare de urgenţă, ca urmare a incendiilor de vegetaţie.


   Focul a izbucnit sâmbătă, în zona a patru localități din zona sudică a insulei, ca urmare a unor trăsnete și apoi s-a extins, din cauza vântului care suflă intens, în direcția nord-sud.


  Au fost evacuate câteva localități (Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas) și mânăstiri (Arhanghelul Mihail și Sfântul Pantelimon), toate aflate în zona sudică a Insulei Thassos. De asemenea, se are în vedere evacuarea localității Theologos, vechea capitală a insulei.


  Circulaţia rutieră pe ruta de centură se desfăşoară în condiţii normale şi nu sunt dificultăţi în transportul cu feribotul, între Limenas şi portul Keramoti.


  Se precizează că nu există pericol imediat, însă situaţia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind sub control încă, din cauza vântului puternic.


  Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii sale de internet şi a aplicaţiei mobile "Călătoreşte în siguranţă".

Comentarii

Ultimă oră