Sari la conținut

Atenţie părinţi! Jucării periculoase pentru copii!

atentie-parinti-jucarii-periculoase-pentru-copii

Pentru că se apropie Ziua copilului, părinţii trebuie să fie foarte atenţi atunci când cumpără jucării. Comisarii OPC îi sfătuiesc să citească etichetele, iar dacă nu există instrucţiuni în limba română, să nu cumpere astfel de produse, care pot fi foarte periculoase pentru micuţi.

La unul dintre centrele comerciale din zona Bartolomeu, comisarii au găsit mai multe nereguli. „Din păcate, şi în acest an vedem că încă există produse care nu au certificate de conformitate, un lucru foarte grav, pentru că poate fi produsul periculos pentru copii şi încă găsim produse care nu au specificate instrucţiuni în limba română şi nu se cunoaşte nici vârsta la care se adresează aceste produse şi nici compoziţia sau pericolul lor”, a declarat Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiune centru Braşov
Retrase de la comercializare. Produsele cu probleme au fost retrase de la comercializare. „Îi rog pe toţi părinţii să nu cumpere jucării după preţ, ci să se mai uite şi la calitate, gândindu-se la sănătatea copiilor. Un simplu ursuleţ de pluş poate să fie periculos, prin faptul că se folosesc coloranţi şi compoziţii chimice, şi odată băgat în gură de către copii, poate să le creeze probleme de sănătate. La fel şi la celelalte jucării care au componente mici, pot fi înghiţite de copii şi pot fi la fel de periculoase.”, a  adăugat Sorin Susanu.
Părinţii sunt de părere că astfel de produse periculoase nu ar trebui să se regăsească pe raft. „Când am găsit produse cu probleme, am refuzat să le cumpăr. Am găsit jucării cu traducere în limba română, dar nu la toate. Eu, din punctul meu de vedere, pe cele fără traducere nu le-aş mai lăsa în comerţ”, este de părere un părinte.
Artificii fără autorizaţie. La un alt centru comercial din zona Astra, comisarii OPC spun că un administrator a fost prins comercializând artificii fără autorizaţie de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase. Inspectorii Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorului vor face o sesizare pentru întocmirea unui dosar penal pe numele administratorului firmei. Patronii care vindeau jucării cu nereguli vor fi sancţionaţi. Fiecare va plăti o amendă ce poate ajunge până la 30 de mii de lei.

Comentarii

Ultimă oră