Sari la conținut
atentie-noi-scenarii-la-metoda-accidentul

Infractorii și-au diversificat modul de operare în cazul înșelăciunilor prin  ”Metoda Accidentul”.

Dacă până de curând aceștia solicitau victimelor să depună sume de bani în conturi bancare, mai nou, apelează la un complice care are sarcina de a lua banii direct de la domiciliul persoanei înșelate.

Apelurile telefonice care anunță presupusul accident al unei rude sunt efectuate la ore târzii din noapte, ceea ce limitează posibilitatea de reacție a victimelor care sunt luate prin surprindere.

Polițiștii recomandă brașovenilor să verifice dacă ruda respectivă se află într-o situaţie de urgenţă, dându-i un telefon. În cazul în care aceasta nu răspunde, se recomandă solicitarea sprijinului rudelor/persoanelor apropiate până la lămurirea situației.

Foarte important este ca brașovenii să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi, poliţişti, procurori, medici şi care reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”, să nu înmâneze bani persoanelor care le sunt trimise la uşă sau cu care li se solicită să se întâlnească, să nu efectueze niciun transfer bancar în contul unor necunoscuţi și să nu ofere informaţii despre familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi, persoanelor cu care intră în contact aparent întâmplător.

Atunci când constatați că cineva încearcă să vă înșele, sunați la 112!

Comentarii

Ultimă oră