Sari la conținut

ATENŢIE de la cine vă cumpăraţi vacanţele! 1.300 de agenţii de turism au rămas fără licenţă

atentie-de-la-cine-va-cumparati-vacantele-1300-de-agentii-de-turism-au-ramas-fara-licenta-

1.300 de agenţii de turism au rămas fără licenţa de funcţionare. Acestea nu aveau asigurarea obligatorie valabilă pentru turişti. Doar în această vară, două mari agenţii de turism au intrat în insolvenţă.

Autoritatea Naţională pentru Turism a retras, în vederea radierii din oficiu, 1.384 de licenţe de turism emise agenţiilor turistice care nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare, privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism.

Încă din luna martie, Autoritatea Naţională pentru Turism le-a cerut agenţiilor să facă dovada că au poliţa de asigurare în caz de faliment sau insolvenţă. Cele care nu s-au conformat au fost închise, dar lista data publicităţii conţine şi erori. E posibil ca jumătate dintre agenţii să fi fost trecute pe listă din greţeala, recunosc autorităţile.

Datele statistice, prelucrate pe baza informaţiilor oficiale depuse la Ministerul Finanţelor, arată că în turismul românesc există, în prezent, 472 de agenţii de turism şi tour-operatori ale căror datorii au crescut între 2014 si 2015.

85 de agenţii de turism din Braşov şi-au pierdut licenţa

În urma curăţeniei, mai avem 98 de agenţii care funcţionează legal. Din cele peste 180 de agenţii de turism care funcţionau în judeţul Braşov, 85 şi-au pierdut licenţa. Potrivit site-ului ANT, citat de Bună Ziua Braşov, în prezent, doar 98 de agenţii de turism mai funcţionează legal.
Printre agenţiile braşovene care au rămas fără licenţă, potrivit ANT, se numără Mareea, Rovial, Simply Tour&Travel, OM Travel, Estival Tour.

Comentarii

Ultimă oră