Sari la conținut

Atenţie braşoveni! Se anunţă temperaturi de -30 de grade!

Vine un nou val de ger peste judeţul nostru, plus chiciură, anunţă meteorologii. Începând de marţi, mercurul din termomentre va coborî şi până la minus 30. Şefii şi reprezentanţii autorităţilor publice locale s-au întrunit în comandamentul de iarnă iar până acum, au spus aceştia, Braşovul nu se confruntă cu probleme deosebite din cauza vremii.


Singura problemă din judeţul nostru este înregistrată la capitolul trafic, mai ales DN 1 A, drum pe care accesul rămâne restricţionat şi asta din cauza dificultăţilor din judeţul Prahova. "Alte drumuri judeţene sau comunale nu au fost semnalate cu dificultăţi, se circulă în condiţii foarte bune, zic eu, pe toate drumurile judeţene" a declarat comisar şef Claudiu Tămârjan şeful Serviciului Rutier Braşov.

"Există o singură problemă cu DN1 A, dar nu pe segmentul de drum naţional care se află pe teritoriul judeţului nostru, ci în judeţul Prahova şi unde am aflat cu surprindere că unul din motivele pentru care drumul respectiv nu este la parametri este din cauza lipsei de sare" a precizat Ion Gonţea, prefectul Braşovului.

"Gerul e pe noi de marţi noaptea, minus 21, până la minus 30 de grade, mai ales pentru zona Babarunca" a precizat  Nicolae Ionaşcu, director Sistemul de Gospodărire al Apelor, Apa Olt.

Şi pentru că odată cu gerul va creşte atât consumul de gaz, cât şi de curent şi reprezentanţii furnizorilor au fost prezenţi la întâlnire.

"Nu avem probleme de presiune, nici reclamaţii majore. Am instituit un comandament de iarnă şi nu sunt probleme" a precizat  Vasile Vârtej, ing. şef exploatare, Distrigaz Sud Reţele, punct de lucru Braşov.

La fel au făcut şi furnizorii de energie electrică. Aceştia au spus că sunt pregătiţi cu echipe şi echipamentele necesare intervenţiilor dacă situaţia o va impune.

"Suntem aşa cum se ştie în stare de alertă 24 din 24. Am luat măsura suplimentară dacă este cazul cu cadre ale inspectoratului venite din timpul liber la toate subunităţile de pe întreg teritoriul judeţului Braşov" a adăugat col. Stelian Rechiţean, şeful ISU Braşov.

Totuşi vremea a mai cauzat ceva probleme şi pe căile ferate. Deşi la Braşov nu sunt trenuri anulate ci doar întârzieri, nu foarte mari, spun reprezentanţii regionalei Braşov la Predeal a fost nevoie de intervenţia armatei pentru deszăpezire.

"Căderile de zăpadă din ultima perioadă tindeau să creeze probleme motiv pentru care pentru îndepărtarea acesteia am solicitat şi ni s-au acordat 40 de militari care alături de echipele noastre acţionaează la îndepărtarea zăpezii din zona macazelor şi a peroanelor " a declarat Laurian Oprescu, director regionala CFR Braşov. Acestă operaţiune se va încheia mâine, a mai precizat directorul regionalei Braşov. S.F.

Comentarii

Ultimă oră