Primul atelier de cusut din cadrul proiectului „Muzeul din Casa Junilor”, se va derula sâmbătă, 19 august, între orele 11.00 şi 13.00, la Casa Junilor, din str. Prundului nr. 1.

Atelierul este o activitate desfăşurată gratuit, în cadrul căreia, participanţii vor aplica un motiv tradiţional românesc din Schei - reprezentând un trandafir - pe un săculeţ din pânză, care va fi umplut apoi cu petale de trandafiri. Motivul pe care participanţii îl vor reproduce, prin coasere în punct de lucru în cruce, este cules de pe o cămaşă de june roşior, provenind din colecţia Muzeului de Istorie Braşov.

La atelierul de sâmbătă participanţii vor primi din partea organizatorilor un set de cusut care va conţine modelul de cusut, în format tipărit, săculeţul din pânză realizat manual, ac, fire pentru cusut - în patru culori, şi petale de trandafir - uscate, pentru umplerea lui, adică toate materialele necesare realizării unui obiect simbol care să le amintească cu drag de proiectul “Muzeul din Casă Junilor”.

La atelier participă braşovence iubitoare ale tradiţiilor şi copii peste 13 ani, care au deja experienţă în artă cusutului.

Proiectul „Muzeul din Casa Junilor”, al Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, se derulează  în perioada august-noiembrie 2017, este finanţat de Primăria Municipiului Braşov şi este realizat în parteneriat cu Asociaţia „Mă implic” (co-finanţator).

Atelierul este coordonat de Comunitatea Motive tradiţionale din Ţara Bârsei şi împrejurimi, entitate care îşi doreşte să aducă un aport la transmiterea şi păstrarea în timp a motivelor tradiţionale româneşti, săseşti şi ungureşti din zona în care trăim şi a fost creată de Antonela Lungu şi Melinda Puskás.