Sari la conținut
atelier-de-cusaturi-traditionale-la-casa-junilor

În luna lui Florar, Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi, având ca partener „Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” organizează la Casa Junilor un atelier de cusături.

Invitate sunt domnișoarele și doamnele care doresc să descopere cusăturile și motivele tradiționale românești (de data aceasta aplicate la realizarea unui pandantiv).

Motivul ales pentru realizarea cusăturii este o floare preluată de pe o cămașă de June Roșior.

Se va coase în punct de lucru în cruce sau în butuc (în funcție de preferință), pe etamină, apoi se va îndoi marginea și se va monta cusătura într-un suport metalic ce se va atașa unui șnur cu sistem de închidere ce oferă flexibilitatea lungimii. Va rezulta un frumos accesoriu de purtat la gât putând fi folosit de către creatoarea lucrării sau care poate fi oferit unei persoane dragi.

Din partea organizatorilor, participantele la atelier vor primi modelul de cusut, în format tipărit, bucata de etamină, fir roșu și crem de Tălmaciu, pentru cusut, suportul metalic și șnurul din imitație de piele prevăzut cu mecanismul de închidere, adică toate materialele necesare pentru confecționarea podoabei respective.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Taxa de participare: 35 lei.

Atelierul are loc la Casa Junilor (Sediul Uniunii Junilor din Scheii Brașovului și Brașovechi - Str. Prundului nr. 1, Brașov), joi 4 mai 2017 între orele 18:00 și 20:00.

Pentru înscrieri, se trimte mesaj cu titlul „Înscriere atelier pandantiv”, care să conțină datele de contact (numele și numărul de telefon), pe adresa: antonelalungu@yahoo.com. Se va primi un mesaj de confirmare a participării.

„Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care traim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás.

Comentarii

Ultimă oră