Sari la conținut
atacuri-la-stana-si-oi-omorate-de-urs-la-calbor

Localnicii din satul Calbor, judeţul Braşov, dar mai ales crescătorii de oi din localitate, sunt terorizaţi de o ursoaică cu doi pui, care le atacă animalele.


   În ultimele două săptămâni, animalele sălbatice au atacat cârdurile de oi ale unui sătean din Calbor de trei ori. Ultimele atacuri au fost în nopţile de 19 şi 20 mai 2019, ursul reuşind să omoare nouă oi şi doi miei şi să rănească alte două oi şi un miel.


   „Atacuri repetate, cel puţin lângă pădurea Făget, la aceeaşi stână, în decurs de două săptămâni au fost atacuri cu pagube importante, cu oi, o parte mâncate, dar şi rănite. Se pare că e o ursoaică cu doi pui după urmele văzute de către cel care ne-a făcut sesizarea. Astăzi am primit la primărie sesizarea, după care am făcut demersuri către forumurile competente ca să se prezinte la faţa locului, să se întrunească o comisie ca să ia măsurile ce se impun pentru despăgubire. În rest sunt legaţi de mâini şi de picioare vizavi de legislaţia în vigoare“, a spus Claudiu Motrescu, Primarul Comunei Beclean.


   Astfel de atacuri, în special la stânele din Ţara Făgăraşului au loc frecvent, odată cu înmulţirea urşilor, în urma interzicerii vânatului la aceasta specie din anul 2016.

Comentarii

Ultimă oră