Sari la conținut

Asociația "Cu timp pentru cultură" lansează un proiect cultural destinat elevilor vorbitori de limba germană

asociatia-cu-timp-pentru-cultura-lanseaza-un-proiect-cultural-destinat-elevilor-vorbitori-de-limba-germana

Asociația Cu timp pentru cultură lansează un proiect cultural educațional finanțat de Ambasada Germaniei la București.

Proiectul se adresează tuturor elevilor vorbitori de limba germană, cu vârste cuprinse intre 14-17 ani, și se va desfășura între 5-9 iulie, și în data de 22 iulie.

Proiectul își propune să contribuie la revitalizarea Brașovului din punct de vedere social, cultural și turistic prin implicarea a două sectoare greu afectate de pandemia SARS-CoV-2 și prin atragerea atenției comunității asupra acestora: elevii și tur-operatorii.

Scopul este de a le oferi elevilor un tip de educație alternativă, practică și vie, posibilitatea de a se întâlni, de a socializa și de a lucra împreună.

Prin colaborarea cu un ghid turistic cu experiență ne dorim să îi dăm șansa acestui sector de a se reactiva și să atragem atenția comunității asupra problemei turismului: deși Brașovul este un binecunoscut oraș turistic tur-operatorii și-au sistat activitatea în mare proporție. Ghidul le va prezenta tinerilor timp de 5 zile, 21 de locații interesante, neconvenționale, neștiute și aflate în strânsă legătură cu istoria și minoritatea germană a Brașovului, iar prin povești și discuții interactive va crea un traseu pentru un „nou drum în anul 2021” al tinerilor elevi brașoveni.

După fiecare plimbare va avea loc o întâlnire cu o persoană cu experiență în pedagogie teatrală și scriere creativă unde se vor efectua scurte ateliere. Scopul acestora este crearea unei reviste care să prezinte traseul parcurs de elevi prin Brașov din perspectiva lor. La finalul proiectului se urmărește realizarea unei lansări publice a revistei și a proiectului pentru întreaga comunitate brașoveană, eveniment ce va avea loc în data de 22 iulie.

Comentarii

Ultimă oră