Sari la conținut

Un elveţian care va merge pe jos timp de 6 ani a ajuns la Brașov

asistenul-social-elvetian-globetrotter-a-ajuns-la-casa-pentru-copii-abandonati-prichindel-ghimbav

Vrea să facă înconjurul lumii…pe jos în 6 ani! Este un proiect iniţiat de un asistent social elveţian, care luptă în astfel împotriva abuzurilor sexuale în rândul copiilor. Poartă la el acte cu ajutorul cărora vrea să-i sfătuiască pe părinţii din întreaga lume să prevină aceste abuzuri şi să le explice despre consecinţele negative ale acestora. Şi-a cumpărat un cărucior special în care şi-a pus chitara, cortul, hainele şi visele şi a pornit în lume. Bărbatul a parcurs din Elveţia până acum 2200 de kilometri şi s-a oprit la gazde bune în Ghimbav la Casa pentru Copii abandonaţi Prichindel. Aici a fost primit cu braţele deschise şi a rămas câteva zile alături de copii şi de echipa de specialişti. Rinalodi are 36 de ani, iar în Elveţia a fost asistent social. Aşa a reuşit să afle poveşti cutremurătoare despre cei care au fost abuzaţi sexual în copilărie. După ce a primit şi statisticile de la UNESCO şi a descoperit că în lume 223 de milioane de copii sunt  abuzaţi sexual a pornit în periplul său de globetrotter.

A plecat pe jos din Elveţia  în 16 aprilie. După ce a trecut prin Austria şi Ungaria a ajuns în România. Doarme în cort în pădure şi în curând va înnopta şi în deşert. Are mult curaj şi un vis de împlinit.

Gazde bune pentru câteva zile i-au fost reprezentanţii Casei pentru copii abandonaţi Prichindel din Ghimbav. Aici locuiesc copii şi tineri abandonaţi, îngrijiţi şi educaţi exact ca într-o familie adevărată, de o echipă de specialişti în psihopedagogie şi asistenţă socială. Rianaldo va pleca de la casa pentru copii abandonaţi Prichindel spre Turcia. Călătoria în jurul lumii vrea să o termine în 6 ani. Pentru asta are nevoie şi de sprijin financiar, iar cei care vor să facă acest lucru pot intra pe site-ul: www.walk-around-the-world.com

Comentarii

Ultimă oră