Sari la conținut
ashihara-karate-world-championships-la-brasov

În intervalul 10-12 noiembrie, la Braşov are loc Ashihara Karate World Championships 2016, eveniment de anvergură internaţională ce se derulează pe durata a 3 zile şi care are loc la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

Evenimentul cuprinde campionatul de kata şi campionatul de kumite, la ambele concurând şi sportivi din România.

În total se vor întrece aproximativ 300 de sportivi, provenind din 20 de ţări, care vin la Braşov pentru a lupta să cucerească medalii la una dintre următoarele diviziuni: cadeţi, juniori, seniori şi veterani.

„Îmi doresc ca şi copiii să fie prezenţi, să vadă nivelul înalt al campionilor, pentru că cei care sunt la început de drum trebuie să aibă un exemplu, un model sau un ţel, să ştie unde vor ajunge pe viitor. Dar ştim cu certitudine un lucru dovedit: că în momentul în care dai valoare unui eveniment de mare anvergură, oamenii devin mult mai interesaţi. Ashihara Karate este un stil dinamic, un stil full-contact, iar oamenii iubesc luptele reale – dovada există de mii de ani, ca exemplu: luptele dintre gladiatori. Atâta timp cât nu este nimic fals sau regizat, sunt convins că publicul va fi unul foarte numeros. Este un eveniment foarte rar care ajunge la poalele Tâmpei şi de aceea le recomand braşovenilor să profite de acest moment”, a declarat Nicu Dascălu, Area Manager la NIKO (New International Karate Organization), aflat în fruntea comitetului de organizare a evenimentului.


  2016 este primul an în care Campionatele Mondiale de Ashihara Karate se desfăşoară pe durata a 3 zile.

Joi, 10 noiembrie, este ziua dedicată probelor de kata, individual şi pe echipe, iar vineri vor fi preliminariile la kumite, urmând ca sâmbătă, pe data de 12 noiembrie, să fie programată semifinala şi finala la kumite.

„Nu ar trebui să omitem faptul că şi la preliminarii sunt meciuri extraordinare, deoarece diferenţa de valoare ne permite să observăm tehnici spectaculoase. Prin urmare, eu recomand publicului să participe la aceste Campionate pe perioada celor 3 zile pentru că vor avea o satisfacţie văzând cum se manifestă practicanţii de arte marţiale, de Ashihara Karate în special”, a explicat fostul campion mondial şi european, Nicu Dascălu.


  Evenimentul se desfăşoară la Sala Sporturilor,„Dumitru Popescu Colibaşi”, Braşov, între 10 şi 12 noiembrie 2016.


  Un bilet pentru o zi costă 29 de lei, în timp ce un abonament pentru cele trei zile de concurs costă 75 de lei.


  Copiii cu vârsta sub 7 ani vor avea parte de gratuitate.


  Bilete şi abonamente se pot achiziţiona de pe ticket.waskf.com, bilet.ro, de la Sala Sporturilor şi de la KnockOut by Nicu Dascălu.

Comentarii

Ultimă oră