Sari la conținut

Artişti contemporani din Europa se reunesc la Braşov

artisti-contemporani-din-europa-se-reunesc-la-brasov

De astăzi până în 13 august, Centrul Cultural „Reduta” va fi organizatorul celei de-a treia ediţii a „Rezidenţelor de artă contemporană de la Braşov” (RAC).

Anul acesta printre artiștii participanţi se numără Hu Jiaxing, Zhao Fei (Franţa), Timo Paris (Elveţia) Caspar Huter (Germania), Delia Călinescu şi Manuela Zavic (România), iar coordonatorul proiectului va fi Roşca Daniel Adrian, din Braşov.

Proiectul „Rezidenţe de artă contemporană” a ajuns la a III-a ediţie în acest an.


    Proiectul rezidenţei îşi propune să vină în atenţia publicului cu lucrări de artă contemporană de o mare diversitate, de la sculptură, instalaţie şi pictură graffiti până la video – sound proiecţii.

Atelierele de creaţie în cadrul cărora vor fi realizate o serie de lucrări de artă contemporană vor avea ca tematică spaţiul public, de la obiect la ambient, urmând ca operele realizate să fie expuse la Galeria Art Point din Braşov, în perioada 23 iulie - 13 august 2017.

Ediția a treia a proiectului „Rezidenţe de artă contemporană - RAC 2017” va crea cadrul specific pentru desfăşurarea unor ateliere de artă contemporană în spaţiul unei galerii de artă contemporană, potrivită pentru prezentarea și promovarea creatorilor și artiştilor contemporani, dar și pentru încurajarea interacțiunii dintre expozanți și vizitatori.


   Centrul Cultural Reduta, va integra perfect stilul contemporan al creațiilor ce vor fi realizate oferind spaţiile pentru desfăşurarea unor ateliere de artă contemporană, punându-le astfel valoarea în evidență.

Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, Centrul Cultural Reduta reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești şi internaţionale.

Comentarii

Ultimă oră