Sari la conținut

„Arta - între talent și dăruire” - concurs de creație plastică

arta-intre-talent-si-daruire-concurs-de-creatie-plastica

În perioada 1 februarie – 1 iunie 2019 va avea loc în Chitila, Ilfov, CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.

Aflat la a V-a ediție și organizat de Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu”, din acest an este înregistrat și in Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 400 profesori coordonatatori din toata ţara plus Republica Moldova şi Grecia, însumând peste 1400 lucrări de creație plastică și 200 icoane pe sticla.

Concursul cuprinde doua sectiuni: Creatie Plastica – cu tematica LOCUL COPILĂRIEI MELE unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar in cadrul sectiunii Icoane pe sticlă tematica este CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în iconografia tradiționala româneasca. Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compozitii ce îl evidențiaza pe Iisus.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxa de participare.

Inscrierile sunt deschise pana pe 1 mai 2019 prin fisa de inscriere trimisa la adresa de email concursarta@yahoo.com şi ulterior lucrarile vor fi trimise prin posta.

In urma unei selectii cei mai talentati elevi din judetele limitrofe vor participa la etapa directa unde timp de 4h vor picta in aer liber un peisaj din natura sau o icoana pe sticla.

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc la finalul lunii mai 2019 in Bucuresti.

Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției.Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP, inspectori de specialitate si profesori desemnati de catre organizator.

Regulament integral pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.

Comentarii

Ultimă oră