Sari la conținut
armata-face-recrutari-pentru-fortele-speciale

Armata română caută militari pentru trupele speciale. Ei vor pleca pe front în misiuni dintre cele mai riscante şi de multe ori, secrete.

După luni de antrenament, cei care vor termina stagiul de pregătire vor salva familii aflate sub asediul teroriştilor în Afganistan şi Irak sau vor lupta cu inamicii pe mare.


  Forţelor speciale sunt cea mai puternică şi mai intens pregătită structură din armata română.

„Imaginaţi-vă o misiune iniţial pregătită pentru 12 ore, dar care s-a extins la 4 zile. Temperaturile, foarte scăzute din creierii munţilor, ninsoarea abundentă, blocarea unui convoi şi contactul care a blocat ieşirea din ambuscada respectivă. Exersăm până când nu mai greşim. În familie, fraţii, taţii, mamele au opinii diferite. Noi trăim într-un singur sens”, a explicat un ofiţer din Forţele pentru Operaţiuni Speciale.


 Se spune că atunci când o misiune este imposibilă, intervin Forţele Speciale.

În această sesiune, se recrutează 40 de militari şi pot aplica nu doar soldaţi profesionişti, ci şi civili. Probele însă nu sunt uşoare deloc.


   „Avem nişte probe specifice, obstacole înalte, teama de înălţime, frică de apă, claustrofobie”, a declarat col. Daniel Gavra, comandantul Şcolii de Aplicaţii a Forţelor pentru Operaţii Speciale.


  Cei admişi vor urma o perioadă de pregătire intensă de 9 luni, după care vor fi gata să plece pe front.

Calendarul admiterii şi probele de concurs se pot găsi pe https://dmru.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/2019/dispozitii/DGMRU-9.pdf?fbclid=IwAR0HmhSlHnntCZzXo3oeQlTi275aERGUctKyIxfX3vluGLOd0JgrXwujJPg

 Veniturile nu sunt de neglijat!

Comentarii

Ultimă oră