Sari la conținut

Armata americană a creat spray-ul anti-sinucidere

armata-americana-a-creat-sprayul-antisinucidere

Armata americană a creat un spray nazal cu totul special, în cadrul unui program ştiinţific iniţiat cu scopul prevenirii tendinţelor suicidare la soldaţii americani, relatează Le Figaro.
În prezent, Armata americană se confruntă cu o rată a sinucideilor fără precedent în istorie. O sinucidere pe zi se înregistrează în rândul soldaţilor americani.
Pentru a limita numărul sinucigaşilor, care a depăşit chiar numărul soldaţilor morţi în luptă, Armata americană a încredinţat cercetătorilor săi misiunea de a crea un antidot la sinucidere. Medicul Michael Kubek, de la Indiana University School of Medicine, autor a numeroase lucrări despre TRH (hormonul de eliberare a tirotropinei), va coordona cercetările, finanţate pe o perioadă de trei ani de Departamentul pentru Apărare American, cu 3 milioane de dolari.
În cazul soldaţilor americani, TRH ar putea fi folosit ca un medicament de criză pentru a contracara rapid eventualele idei sinucigaşe, inducând aproape instantaneu starea de calm şi o uşoară euforie.

Comentarii

Ultimă oră