Sari la conținut

Aristotel Căncescu, reales vicepreședinte al Partidului Național Liberal

aristotel-cancescu-reales-vicepresedinte-al-partidului-national-liberal

Congresul PNL a ales, sâmbătă, noua conducere a partidului, după votarea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al PNL. Au fost astfel aleşi cei 31 de vicepreşedinţi ai partidului. Printre candidaţii aleși la funcţia de vicepreşedinte se numără şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, care este în acelaşi timp preşedintele PNL Braşov şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL.Vicepreşedinţii PNL sunt membrii Biroului Politic Naţional, care urmează să se întrunească la începutul săptămânii pentru a stabili atribuţiile executive în cazul a 15 dintre cei 31 de vicepreşedinţi.
Klaus Iohannis, preşedinte al PNL. Klaus Iohannis a fost votat cu o largă majoritate în funcţia de preşedinte al PNL, în cadrul congresului extraordinar. "Această competiţie a fost cea mai mare provocare din cariera mea politică şi sunt onorat că am fost ales preşedinte al PNL. Împreună cu mine sunt majoritatea colegilor care au fost aleşi", a declarat Klaus Iohannis.
"Congresul a votat pentru fuziunea dintre PNL şi PDL şi adeziunea PNL la PPE. Congresul a dovedit: PNL ştie ce vrea în politica românească şi anume 10 ani de guvernare liberală. PNL este cea mai bună echipă", a mai spus Iohannis. Funcţia de secretar general îi va reveni lui Marian Petrache, preşedintele PNL Ilfov, cel care a condus şi campania pentru europarlamentare. Secretarul general nu va fi ales de Congres prin vot uninominal, ci de către membrii Biroului Permanent Naţional. Congresul a decis ca numele prezidenţiabilului PNL să fie stabilit de Delegaţia Permanentă între Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

Comentarii

Ultimă oră