Sari la conținut
arestari-in-dosarul-fraudelor-bancare

Zece persoane inculpate în dosarul privind fraudele bancare în valoare de 22 de milioane de euro au fost arestate preventiv sâmbătă pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de Tribunalul Călăraşi.

Astfel, magistraţii Tribunalului Călăraşi au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Răsuceanu, Niculina Tănase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazăr şi Nicolae Moga, aceştia fiind acuzaţi că ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false ca persoane fizice sau juridice.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe de altă parte, Tribunalul Bucureşti a emis sâmbătă mandate de arestare la propunerile procurorilor DIICOT pe numele altor persoane implicate în reţeaua amplă de fraudare a mai multor bănci. Între aceste persoane arestate se află Florian Dragoş Diaconescu, fost general al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) și un cunoscut al lui Traian Băsescu, precum şi unul dintre lideii grupării, Daniel Ruse, un personaj al lumii interlope din Olteniţa. Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte BRD, va fi cercetat în libertate. Tribunalul Bucureşti a decis arestarea a şase persoane din cele 23 pentru care DIICOT a cerut încarcerarea, potrivit cotidianul.ro.

Instanţa a mai dispus în cazul a doi dintre inculpaţi măsura interdicţiei de a nu părăsi ţara, iar pentru alţi 16 interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Decizia arestării nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel.

Comentarii

Ultimă oră