Sari la conținut

APIA primeşte cereri de ajutor pentru culturile afectate de secetă

apia-primeste-cereri-de-ajutor-pentru-culturile-afectate-de-seceta

APIA primeşte cereri de ajutor de stat pentru culturile din 2019 afectate de secetă!

Cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, se depun într-un interval de 10 zile lucrătoare, începând de joi, 3 septembrie 2020, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).


   Cererile se depun la Centrele locale/ judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza cărora a fost depusă Cererea unică de plată în Campania 2020.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă la Centrele judeţene/locale APIA şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.


   Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care au înfiinţat în toamna anului 2019 următoarele culturi: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiţă.


    Beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să deţină proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iunie inclusiv, în care procentul de calamitare este de peste 30% aferent culturii calamitate; suprafaţa calamitată să reprezinte un procent de peste 30% din suprafaţa totală declarată în Cererea unică de plată în anul 2020, aferentă culturii calamitate; să fie înregistraţi în evidenţele APIA în anul 2020, cu Cerere unică de plată 2020; nu se află în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Comentarii

Ultimă oră