Sari la conținut

Apele au luat vieţile a cinci oameni, într-o săptămână

apele-au-luat-vietile-a-cinci-oameni-intro-saptamana

Un bărbat de 30 de ani şi nepotul său, de doar 9 ani, au murit, astăzi, în apele unui lac de lângă Făgăraş. „Noi am fost alertaţi în jurul orei 13.30 şi la faţa locului am trimis un echipaj cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD. Cei doi au fost găsiţi după aproximativ două ore de căutări”, a precizat,  lt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov. Se pare că bărbatul a murit  încercând să-și salveze nepotul.

Este pentru a treia oară în ultimele zile când se petrece o astfel de tragedie în judeţul nostru, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa se ridică la cinci. Asta după ce, în 16 iunie un tânăr de 27 de ani a pierit înghiţit de apa lacului Dumbrăviţa, după ce a încercat să salveze o tânără de 21 de ani. Fata a ajuns teafără la mal, băiatul nu. Apoi, în data de 22 iunie, o tânără de aproape 17 ani şi un băiat de 21 de ani au murit, într-un lac din Feldioara. Cei doi au ieşit la scăldat, iar localnicii spun că fata nu ştia să înoate. Cu toate acestea a intrat în apă. Băiatul a plecat după ea, însă n-au mai ieşit niciunul la mal.

„Recomandăm tuturor să nu facă baie decât în locuri special amenajate, unde pot primi ajutor. În niciun caz să nu fie alese lacurile sau râurile, unde pot exista curenţi puternici sau gropi despre care nu se ştie şi care pot prezenta un real pericol inclusiv pentru înotătorii foarte buni. De asemenea, recomandăm părinţilor să-i supravegheze pe copii. Câteva secunde de neatenţie pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a încheiat lt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Comentarii

Ultimă oră