Sari la conținut
apel-pentru-autostrada

Luni, 7 martie, la Mioveni, Argeș, aproximativ 8.000 de cetățeni, angajați ai uzinelor Dacia și ai societăților furnizoare, au protestat pentru susținerea unor obiective de interes național, precum urgentarea construcției autostrăzii Pitești - Sibiu. Protestatarii au cerut măsuri concrete pentru urgentarea proiectelor de infrastructură și protejarea industriei românești. Am admirat determinarea acestor oameni, dar, în același timp, consider că județul nostru este prioritar în ceea ce privește realizarea unor investiții.

Din păcate, Brașovul se află într-o situație la fel de delicată, mai ales datorită importanței deosebite pe care o are în regiunea Centru. În ultimii ani, indiferent de guvernare, am avut de suferit în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Deși județul Brașov s-a situat printre primele 5 județe în topul contribuțiilor achitate către bugetul de stat, atunci când s-a pus problema alocării unor resurse, ne-am clasat printre ultimii.

În momentul de față, județul Brașov are nevoie de realizarea unor investiții majore, precum autostrada Comarnic-Brașov-Sibiu, Aeroportul internațional Ghimbav și noul Spital Județean. Aceste investiții vor asigura dezvoltarea economică a Brașovului, precum și menținerea poziției pe care județul o are în Regiunea Centru.

Autostrada este un obiectiv strategic, mai ales pentru mediul economic. În județul Brașov s-au dezvoltat o serie de societăți cu capital străin, care au realizat investiții considerabile, dar au nevoie să se dezvolte. O infrastructură adecvată ar facilita creșterea afacerilor respective și implicit crearea unor noi locuri de muncă. Mai mult decât atât, dacă ar fi străbătut de autostrada care va lega vestul de București, județul nostru va deveni și mai atractiv pentru marii investitori.

Consider că un proiect al autostrăzii care să ocolească județul Brașov nu este fezabil, afectând întreaga regiune. Sunt convinsă că există mai multe argumente pentru includerea Brașovului în proiectul autostrăzii, în detrimentul unor județe învecinate.

Aeroportul este o investiție cu un impact deosebit asupra dezvoltării județului. Alături de autostradă va contribui la dezvoltarea economiei județului, datorită posibilităților pe care le va oferi. De asemenea, finalizarea Aeroportului internațional Ghimbav va contribui și la promovarea turismului în Brașov.

Investiția a fost deja demarată de către Consiliul Județean, iar lucrările efectuate până în prezent au implicat costuri uriașe. Este evident că investiția trebuie să fie finalizată, dar, din păcate, Guvernul nu a alocat suficiente resurse. Oare care sunt cercurile de interese care sunt deranjate de dezvoltarea județului Brașov ?

O altă investiție care trebuie demarată cu celeritate este noul spital județean. Investițiile în sănătate ar trebui să reprezinte o prioritate pentru orice om politic. La fel ca și educația, sănătatea este un domeniu în care statul trebuie să învestească, fără a contabiliza costurile pe termen scurt sau mediu… Tragediile de la clubul Colectiv sau de la spitalul în care au murit acei nou-născuți ne dovedesc că avem nevoie de infrastructură modernă și în domeniul medical.

Brașovul are numeroase spitale care funcționează în clădiri aflate în paragină, sau în zone îndepărtate. Un complex de servicii medicale modern, care să deservească cvasi-totalitatea situațiilor medicale specifice unui spital, este deja o necesitate.

Pe această cale, lansez un apel către toți oamenii politici din județul Brașov, să susțină aceste priorități. Dacă nu le cerem imperativ, nu ne vor fi oferite ! În Guvern sunt oameni care promovează interesele cetățenilor din județul din care provin. Conduita este, până la un anumit punct, una normală. Dar, în acest caz, dacă noi, brașovenii nu ne cerem drepturile, cine ne va sprijini ?

Dragi Brașoveni, am ales să adopt un mesaj mai radical tocmai pentru că doresc ca județul nostru să beneficieze de resursele necesare pentru aceste trei mari investiții cât mai curând ! Da, doresc ca banii să ajungă la Brașov înaintea Sibiului sau a Argeșului și sunt dispusă să lupt până la capăt ! Poate că ar fi momentul să procedăm și noi precum cetățenii din Mioveni și să cerem să beneficiem de banii noștri ! Eu voi fi acolo!

Maria GRECEA - deputat  PNL

Comentarii

Ultimă oră