Sari la conținut

Apel: Nu mai abandonaţi câini pe domeniul public

apel-nu-mai-abandonati-caini-pe-domeniul-public

Preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni din Braşov, Cristina Lapis, face un apel către braşoveni de a nu mai abandona câini pe domeniul public, în diverse curţi părăsite sau în alte locuri, pentru că astfel înmulţirea necontrolată a acestora va continua.
„Nu este normal ca, în continuare, cetăţenii să abandoneze câini pe domeniul public, în special pui de câteva zile, în condiţiile în care, în urma parteneriatului cu Primăria Braşov încheiat în urmă cu o lună, facem castrarea gratuit pentru cei care apelează la noi. În aceste condiţii, este o sfidare a noastră, a tuturor, că se continuă abandonarea câinilor pe domeniul public”, a declarat luni într-o conferinţă de presă, Cristina Lapis, potriivt agerpres.ro..
Ea afirmat că, deocamdată, la Braşov nu se vor eutanasia câinii din cele două adăposturi, pentru că se încearcă ca aceştia să fie adoptaţi în ţară, în străinătate, la distanţă, prin toate metodele.
Doar opt adopţii. „Sâmbătă, de 1 martie, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la adăpostul primăriei din Stupini s-au înregistrat opt adopţii. Sigur, nu atât cât ne-am fi dorit, dar totuşi sunt cetăţeni care înţeleg să participe la efortul comun pe care îl face Asociaţia Milioane de Prieteni şi Primăria Braşov pentru a rezolva definitiv problema câinilor. Îi rog pe cetăţeni să vină în continuare să adopte, pentru că altfel, odată şi odată, adăpostul nu va mai putea primi câini abandonaţi de cetăţeni”, a precizat Cristina Lapis.
Ea i-a îndemnat pe cetăţenii care văd câini abandonaţi pe domeniul public să anunţe Asociaţia Milioane de Prieteni pentru a-i duce la adăpost.
Adopţii la distanţă. Reamintim că braşovenii pot adopta la distanţă un câine aflat la azilul din Stupini  Este vorba despre un proiect al Asociaţiei Milioane de Prieteni, în parteneriat cu autorităţile locale. Iniţiatorii îşi doresc ca astfel să salveze  cât mai mulți câini fără stăpân de la injecţia letală. Toate acestea în condiţiile în care de la 1 martie adăposturile publice din țară vor începe, conform legii,  să numere zilele de trai ale patrupedelor ridicate de pe domeniul public.
Braşovenii care iubesc animalele pot  alege un câine și, dacă nu îl pot creşte acasă, au posibilitatea să îi prelungească viața,  adoptându-l  la distanţă, prin susţinerea cheltuielilor de întreţinere.

Comentarii

Ultimă oră