Sari la conținut
aparate-care-vor-salva-vietile-nounascutilor

Maternitatea braşoveană a primit echipamente moderne de monitorizare, iar sprijinul a venit din partea organizaţiei Salvaţi Copiii.

În acest fel, se continuă campania „Bun venit pe lume!”, prin care reprezentanţii organizaţiei şi-au propus să contribuie la modernizarea  a 15 maternităţi din ţară.
În spitalul clinic de Obstetrică şi Ginecologie din Braşov, unitate medicală în care sunt preluaţi şi copii din zone limitrofe, dar şi din maternităţi mai puţin dotate, s-au născut anul trecut 4100 de bebeluşi. Aproape 500 dintre aceştia au avut nevoie de îngrijire la terapie intensivă şi au fost trataţi în secţia de neonatologie. De aceea, echipamentele moderne pot salva viaţa copiilor care au la naştere doar câteva sute de grame. Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat maternitatea cu două aparate care monitorizează funcţiile vitale ale copiilor din secţia de Terapie Intensivă.
„Acesta este monitorul pe care l-am primit prin grija fundaţiilor care ne sunt aproape. Acest monitor este foarte important pentru a vizualiza care este starea copilului şi de a ne atenţiona în timp util să putem interveni şi să îi salvăm viaţa. Pe acest monitor reuşim să observăm cât de repede bate inimioara copilului şi care este situaţia oxigenării lui în momentul respectiv, sunt monitoare fiabile, se pot ataşa la diferiţi senzori”, ne-a spus Olimpia Petrescu, medic primar neonatologie.

„Este un moment tare frumos în această campanie a noastră "Bun venit pe lume", proiect cu care ne-am propus să dotăm Maternitatea din Braşov, am reuşit, cu două aparate performante de ultimă generaţie în valoare de peste 7400 de euro, le avem acum în maternitate, sunt funcţionale”, ne-a spus Anca Timiş, preşedinte organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Braşov.

Ţara noastră se menţine pe primul loc în UE, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la o mie de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. În judeţul nostru rata mortalităţii infantile este mai mare decât media pe ţară. Specialiştii spun că în România un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Prin campania" Bun venit pe lume", lansată în noiembrie 2012, reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii şi-au propus strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipamente de monitorizare pentru secţia de terapie intensivă nou-născuţi.

Comentarii

Ultimă oră