Actualizare ora 16:00
La această oră, volumul de apă tratat la Uzina Târlung a fost redus. Pentru suplimentarea necesarului de consum al locuitorilor, al doilea grup de pompare din subteran a fost pornit. Este vorba despre sursa Societății Naționale de Îmbunătățiri Funciare din localitatea Hărman.

Grație eforturilor personalului de la S.N.I.F., debitul de pompare a fost mărit pentru a asigura alimentarea continuă cu apă potabilă a municipiului Brașov.

În continuare, Compania Apa monitorizează cu atenție această situație și realizează manevre tehnice în rețeaua publică, pentru a menține furnizarea apei potabile la standardele normale. 

Știrea inițială
Ca urmare a ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2021, râul Tărlung a crescut în debit foarte mult. Acesta alimentează barajul de apă și Uzina de apă Săcele. Astfel, debitul înregistrat a fost unul de 39.505 l/s, față de un debit mediu de 2.300 l/s. Ca urmare, unul din parametrii de analiză ai apei, mai exact, turbiditatea, a crescut semnificativ.

În consecință, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, a fost pornită sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer și au fost realizate manevre tehnice în rețeaua publică.

Compania Apa Brașov a primit în cursul acestei dimineți mai multe reclamații legate de aspectul apei de la robinet din unele zone ale Brașovului: Onix, Griviței, 13 Decembrie, Codrii Cosminului. Cetățenii au sesizat aspectul opalescent (albicios) al apei de la robinet.

Compania Apa Brașov monitorizează încontinuu această situație și ia măsuri pentru a menține furnizarea apei potabile la standardele normale. De asemenea, Campania Apa Brașov a precizat că apa furnizată se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic.