Sari la conținut

Aniversare la Şaguna, la 60 de ani de la terminarea liceului

aniversare-la-saguna-la-60-de-ani-de-la-terminarea-liceului

Promoţia 100 de la Şaguna s-a reîntors în bănci, la 60 de ani de la terminarea liceului!


  Cei 27 de foşti absolvenţi au fost primiţi cu fanfara şi în aplauzele actualilor liceeni.

După multe experienţe de viaţă, cu multă bucurie, 27 de foşti absolvenţi ai Liceului „Andrei Şaguna” s-au reîntâlnit, după 60 de ani de când au devenit absolvenţi. Au format o clasă în care elevii erau toţi băieţi, căci pe vremea aceea aşa era.

Absolvenţii de acum 60 de ani fost întâmpinaţi cu mare fast de fanfara actualului Colegiu şi s-au aşezat în băncile Sălii Festive în aplauzele tinerilor liceeni, care le-au format şi un culoar de flori.

A fost un moment emoţionant pentru seniorii care, în urmă cu şase decenii, erau tineri plini de vise ce-şi îmbogăţeau minţile în liceul de prestigiu de la Braşov.

Au început liceul în 1953 şi l-au terminat în 1956. O generaţie care a dat mulţi directori Braşovului, dar şi oameni de seamă.

Nu toţi dintre cei care au terminat atunci au răspuns „prezent”. Unii sunt chinuiţi de boli, alţii au plecat spre meleaguri fără durere. Pentru că niciun profesor din acea vreme nu a fost prezent, catalogul a fost citit de foştii absolvenţi şi rând pe rând au povestit despre ce au mai făcut, în ultimul an, căci oricum, ei au stabilit să se întâlnească an de an. Unii dintre ei, ajunşi la vârste onorabile, încă mai lucrează.


   Şi-au adus aminte şi despre năzdrăvăniile vieţii de liceeni, pentru că nu e licean care să nu fi fost măcar o dată rebel. Şi-au reamintit cum au chiulit de la ore pentru a participa la un campionat de schi şi cum au scăpat basma curată sau nu, mai apoi.

Promoţia 100 de la Şaguna a avut parte de o întâlnire emoţionantă, chiar în şcoala braşoveană care le-a calăuzit în adolescenţă paşii.

Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră