Sari la conținut

Căutăm persoane entuziaste, cu simţul umorului şi extrem de NEserioase pentru … a distra văcuţe. Mai mult, candidaţii trebuie să facă tot posibilul pentru ca acestea să fie fericite. Nu este o glumă, ci  un anunţ cât se poate de serios postat pe internet, pe mai multe situri cu oferte de muncă.

Iniţiativa aparţine  unor fermieri din Austria, care caută 3 români interesaţi de un job în Alpi. În fiecare an angajăm animatori de văcuţe cu talente deloc ascunse, care să ştie de ce au nevoie animalele ca să fie toate numai un zâmbet, spun angajatorii în anunţ. Cine reuşeşte să obţină un astfel de job va avea toate motivele să fie la fel de fericit. Va primi un salariu de 10.000 de euro, transport, cazare şi masă.
Distrezi văcuţa. Munţii Alpi ar putea fi locul de muncă al celor care vor reuşi să convingă angajatorul că sunt perfecţi pentru meseria de animator de văcuţe. Alpenlachen este una dintre cele mai vechi şi pline de tradiţie comunităţi din Alpi. Pe dealurile din zonă pasc o mulţime de văcuţe al căror lapte încântă oamenii din întreaga lume. Cum este posibil? Foarte simplu! Văcuţele din Alpenlachen sunt foarte fericite, iar fericirea lor face laptele mai bun. „Dintotdeauna am pus pasiune în meseria noastră de crescători de văcuţe fericite. De când am descoperit că laptele bun vine de la văcuţe vesele, nici un efort nu ni se pare prea mare pentru a le face pe plac. Din când în când, avem însă nevoie de ajutor”! Cam aşa încep angajatorii anunţul pentru postul de animator de văcuţe. Doritorii se pot înscrie pe site-ul Alpenlachen.at. Trebuie totuşi să îndeplinească mai multe condiţii. Să fie o persoană plină de viaţă, capabilă să molipsească pe cei din jur cu voie bună, iubitori de animale şi disponibili de a călători în străinătate. „E important ca văcuţele să fie binedispuse, fericite şi asta ţine foarte mult de îngrijitorul animalului”, ne mărturiseşte Rodica Bruss, crescător de bovine.
Fericite de proprietari. Femeia se ocupă împreună cu familia de creşterea văcuţelor la ferma din Feldioara, şi este convinsă că acolo unde dragoste nu e, nimic nu e. Atunci când lucrezi cu animalele trebuie să iubeşti ceea ce faci pentru că animalul simte. „Ţin foarte mult la ele. Foarte, foarte mult, fiecare are numele ei şi îl ştiu, îi ştiu la fiecare numele”, ne-a spus cu mândrie braşoveanca. Şi toată dragostea pe care văcuţele o primesc duce la fericire, iar aceata se vede mai târziu în lapte. Deci este clar. Meseria de animator de văcuţe trebuie luată în serios. Fermierii braşoveni spun însă că nu şi-ar permite să angajeze persoane care să facă văcuţele fericite şi că de acest lucru este cel mai bine să se ocupe chiar proprietarii animalelor.
Sorin Focşa


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră