Sari la conținut

Angajaţii de la Nitroporos Făgăraş şi-au primit o parte din salariile restante

angajatii-de-la-nitroporos-fagaras-siau-primit-o-parte-din-salariile-restante

Cei 550 de angajaţi de la Nitroporos Făgăraş şi-au primit o parte din salariile restante, respectiv lichidarea lunii mai şi avansul pe luna iunie.

'Până în 15 august salariile trebuie să ajungă la zi, aşa cum s-a stabilit în urma discuţiilor de săptămâna trecută între conducerea societăţii, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă şi cei şapte lideri de sindicat care au fost timp de două zile în greva foamei pentru plata restanţelor salariale, în faţa societăţii', a declarat liderul de sindicat de la Nitroporos Făgăraş, Lucian Cupu, citat de agerpres.ro.
'Este posibil ca de la 1 octombrie societatea să se redeschidă dacă se va reglementa problema referitoare la preţul gazului metan, principala materie primă pentru funcţionarea societăţii, dar şi a preţului la energia electrică, în sensul de a se găsi o soluţie pentru ca preţul acestora să nu mai fie majorat. Este posibil să funcţionăm din nou pentru că există comenzi atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă', a mai spus Lucian Cupu.

Săptămâna trecută şapte lideri de sindicat de la societatea Nitroporos au intrat în greva foamei în faţa societăţii, nemulţumiţi de neplata salariilor- Potrivit liderului de sindicat, de la 1 iulie doar 170 de angajaţi din cei 550 ai societăţii mai lucrează pentru menţinerea în siguranţă a instalaţiilor societăţii, restul fiind în şomaj.

Comentarii

Ultimă oră