Sari la conținut
andronic-campionul-absolut-

Sute de cai putere, cauciucuri încinse, viraje la limită, adrenalină şi mult spectacol. Acestea au fost ingredientele ultimei etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. În lungime de 5 kilometri, cursa de pe Drumul Poienii a fost plină de dramatism, din moment ce Paul Andronic a ieşit campion cu doar câteva sutimi în plus faţă de Lucian Răduţ. La Clasa N, Alexandru Mitroi şi-a adjudecat titlul.

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi-a desemnat campionul pe anul 2015. 92 de piloţi au luat startul în Marele Premiu al Oraşului Braşov, ultima etapă a calendarului. Bătălia din fruntea clasamentului Open, dintre Paul Andronic şi Lucian Răduţ a fost plină de tensiune şi s-a dat pe Drumul Poienii.

După ce a dominat campionatul, cu 5 titluri naţionale consecutive, Lucien Hora a predat ştafeta. La bordul unui Mitsubishi LancerEVO IX, Andronic venea acasă cu doar 6 puncte avans în clasamentul general, dar şi cu un moral excelent, după ce câştigase două etape. Duelul Andronic – Răduţ s-a purtat de la prima şi până la ultima urcare. Cu 1,2 secunde avans după prima cursă, pilotul Autotehnica a făcut o cursă secundă excelentă din punct de vedere tactic, şi chiar dacă a pierdut la 8 zecimi de secundă, tot nu a fost suficient să rateze victoria.

Andronic şi Răduţ au fost însoţiţi pe podium de Istva Kavecz, pilot maghiar, campion al Croaţiei, care a participat pentru prima dată la o cursă românească.

În cursa a doua, Andrei Caşcaval a suferit un accident destul de serios, fiind preluat de ambulanţa competiţiei, iar ulterior de Serviciul Medical de Urgenţă. Din fericire, pilotul bucureştean a scăpat doar cu câteva zgârieturi şi o sperietură zdravănă.

La finalul cursei de la Braşov, campionul din acest an a făcut o mărturisire emoţionantă.

"Dedic acest titlu tatălui meu, care s-a stins acum cinci ani. Cred că acum ar fi fost mândru de mine" - Paul Andronic

Clasa N a fost câştigată tot de un braşovean. „Ţache” Mitroi a câştigat cursa de la Braşov şi s-a încununat campion.

Marele Premiu al Oraşului Braşov l-a omagiat pe Eugeniu Ionescu-Cristea, multiplu campion naţional de raliuri, viteză în coastă, precum şi câştigătorului Campionatului Balcanic, decedat în 2011. Nepotul său, Horaţiu Ionescu-Cristea, i-a înmânat lui Paul Andronic un trofeu special, acordat celui care a obţinut cel mai bun timp al unei urcări pe parcursul week-endului.

Comentarii

Ultimă oră