Sari la conținut

Andrei, fiul lui Dan Gîrtofan, debutează în automobilism la Trofeul Teliu

andrei-fiul-lui-dan-girtofan-debuteaza-in-automobilism-la-trofeul-teliu

„Așchia nu sare departe de trunchi”, cam așa sună o vorbă românească din bătrâni și care are mare dreptate în cazul dublului campion național de raliuri, Dan Gîrtofan.

Fiul său, Andrei Gîrtofan (19 ani), în calcă pe urme și va debuta în automobilism, în weekend, la Trofeul Teliu, etapa a 5-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2015. Va fi un start plin de emoții atât pentru Giri, cât și pentru Andrei, ambii fiind pe ultima sută de metri pentru pregătirea mașinii, o Dacia Logan.

„Este o dorință mai veche a lui Andrei de a începe o carieră în automobilism. Eu am încercat să-l protejez și să-l fac să înțeleagă că mai întâi să-și termine școala, să-și facă studiile cum trebuie, după care să intre în lumea aceasta a sporturilor cu motor. Ei bine, a luat BAC-ul cu brio și a intrat la facultate, astfel că a trebuit să mă țin de promisiune și să-i ofer șansa debutului, urmând ca apoi să crească ușor-ușor și în motorsport. Sigur, vor fi emoții și pentru el și pentru mine, dar cred că vom trece repede peste ele. Andrei este obișnuit cu lumea motorsportului, este de la 3 luni pe probele speciale și nu cred că o să fie emoțiile așa de mari ca și când ar fi străin de tot ce înseamnă sporturile cu motor. A făcut sport de mic, a cochetat și cu karting-ul și știe cu ce se mănâncă automobilismul. Eu îl voi ajuta cu tot ce voi putea, voi fi cu el în mașină la debutul de la Trofeul Teliu și sperăm să ne descurcăm bine și să facem un rezultat bun”, a declarat Dan Gîrtofan.

Andrei este foarte încântat că va putea să înceapă o carieră în automobilism și că va merge pe urmele tatălui său:

„Sunt foarte fericit că am ajuns la momentul debutului în cursele auto. Aștept de foarte mult timp să vină această oportunitate, de a-mi începe cariera în motorsport. Sper să fie bine, să am un an bun în etapele de Coastă care mai sunt în 2015 și să fac o impresie frumoasă. Sunt foarte entuziasmat și abia aștept să iau startul la Trofeul Teliu. Obiectivul meu pentru perioada următoare este să particip la câteva etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, iar apoi, treptat, să debutez și în Campionatul Național de Raliuri Dunlop”.

Comentarii

Ultimă oră