Sari la conținut

Luni, fostul ministru al Apărării, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, îşi va lansa, de la ora 15.00, la librăria „Şt. O. Iosif“ volumul „Jurnal de... front“.

Volumul „Jurnal de... Front” cuprinde un număr de momente importante, la care Ioan Mircea Paşcu a avut privilegiul să participe: primele luni la Palatul Victoria (31 decembrie 1989 - iunie 1990), reuniunea de la Moscova a Comitetului Politic Consultativ al Tratatului de la Varşovia din 7 iunie 1990, primul război din Golf şi poziţia adoptată de România - august 1990, vizita de stat din RSF Iugoslavia din septembrie 1990, sfârşitul Tratatului de la Varşovia - iulie 1991, puciul comunist de la Moscova din august 1991, mineriada din septembrie 1991 şi căderea guvernului Roman, divizarea FSN din martie 1992 şi summitul de la Istanbul privind Moldova din iunie 1992.

Decorat cu „Steaua României”. Ioan Mircea Paşcu s-a născut la data de 17.02.1949 în Satu Mare. A absolvit Academia de Studii Economice, după care a urmat doctoratul în Ştiinţe Politice. A devenit cercetător principal la Institutul de Ştiinţe Politice, lector la Catedra de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Politice şi Sociale, profesor de relaţii internaţionale, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, membru al Institutului Internaţional pentru Studii Strategice, Londra, ministru al Apărării Naţionale, membru al Consiliului atlantic al SUA şi al Boardului Centrului pentru Controlul De mocratic al Forţelor Armate de la Geneva. În anul 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler.

Comentarii

Ultimă oră