Sari la conținut

Amenzi pentru comercianții care vând produse în incinta arenei Cerbului de Aur

amenzi-pentru-comerciantii-care-vand-produse-in-incinta-arenei-cerbului-de-aur

Protecţia Consumatorilor Brașov, în control la „Cerbul de Aur”. Au fost descoperite nereguli grave! Sorin Susanu i-a răzbunat pe spectatorii de la „Cerbul de Aur”! Comercianții le-au luat 10 lei pe sticla de apă, OPC le-a dat 10.000 de lei amendă.


   Comisarii de la Protecția Consumatorilor Brașov au efectuat chiar din prima seară controale în Piața Sfatului, mai precis în perimetrul de desfăşurare a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”. Printre neregulile găsite, cea mai gravă este că niciunul dintre cei cinci comercianți care vindea produse alimentare nu avea acte prin care să demonstreze că își desfășura legal activitatea.

Sorin Susanu, comisar șef al Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, a declarat că au fost aplicate amenzi de câte 10.000 de lei pentru fiecare dintre comercianți, fiind invitați la sediul instituției și impunându-li-se să intre în legalitate în cel mai scurt timp. Printre comercianții care vând băutură și mâncare în incinta arenei Cerbului de Aur se află și deținătorii unor terase din piață, care tocmai se plângeau că vor avea pierderi de peste un milion de euro pe durata festivalului.

Poate pentru a mai reduce din pierderi, aceștia și-au mărit prețurile considerabil, o apă plată la jumătate de litru costând 10 lei.

„Din punctul nostru de vedere, aceste nereguli sunt foarte grave, pentru că nu avem absolut nici o informație despre proveniența produselor alimentare. Comercianții nu au putut prezenta nici un document prin care să ne demonstreze că desfășoară legal activitatea în zonă”, a declarat Sorin Susanu, comisar șef al Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

În Piața Sfatului își desfășoară activitatea cinci comercianți, de produse alimentare, băuturi răcoritoare şi bere.

........................................................................

Update:

„Cerbul de Aur” a primit autorizație de securitate la incendiu abia azi. Organizatorii au fost amendați cu 10.000 de lei.

După ce reprezentanții OPC le-au aplicat amenzi mai multor comercianți din Piața Sfatului, a venit o altă „lovitură” pentru „Cerbul de Aur”. Potrivit reprezentanților ISU Brașov, evenimentul nu a avut autorizație de securitate la incendiu până astăzi la ora 17,30.

Problema este destul de delicată, mai ales că această autorizație ar fi trebuit să existe încă de la începerea Festivalului.

   Organizatorii au depus documentația necesară, însă, după ce a fost analizată a fost respinsă de către ISU. Mai mult, organizatorii au fost și amendați cu 10.000 de lei. Cum problema invocată de către inspectori s-a remediat, organizatorii au depus din nou documentația necesară, astfel că astazi la ora 17,30 au primit în cele din urmă și autorizație de securitate la incendiu.

„Da, este adevarat ca au primit autorizație de securitate la incendiu astăzi la 17,30”, a confirmat Lucian Marciu, șeful ISU Brașov.

Comentarii

Ultimă oră