Sari la conținut

Legea privind REVISAL (Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor) va intra complet în vigoare de 1 august a acestui an, o dată cu finalizarea procesului de predare a cărţilor de muncă. Deja de la 1 ianuarie, evidenţa angajaţilor se realizează şi se actualizează în sistem on-line, direct de către angajator, prin simpla logare în sistemul naţional REVISAL. De la acea dată, amenda pentru angajatorii care nu au înregistrat în REVISAL angajaţii este de 10.000 de lei.


Adeverinţa ţine locul cărţii de muncă. Altă modificare este legată de obţinerea copiei după cartea de muncă necesară angajatului la momentul schimbării locului de muncă sau pentru a contracta un credit bancar. Inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, Bogdan Roman, spune că angajatul va putea obţine de acum o copie după cartea de muncă ori de la angajator, ori de la sediul ITM. Se va scoate un extras din REVISAL, document care va fi valabil pentru ce are nevoie persoana.  „Totodată, în cazul în care un angajat pleacă de la o firmă, în locul cărţii de muncă i se va elibera o adeverinţă în care vor fi trecute toate datele care odată erau înregistrate în cartea de muncă”, a explicat Bogdan Roman.

Mai sunt de predat peste 10.000 de cărţi. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Braşov a certificat şi predat angajatorilor care au avut aprobare pentru păstrarea şi completarea carnetelor de muncă 55.653  de documente, de la începutul acestui an. La acestea se adaugă 70.263 de carnete de muncă predate angajatorilor/titularilor care fuseseră păstrate şi completate de ITM Braşov. Acum mai sunt de predat angajatorilor sau angajaţilor 10.889 carnete de muncă, însă, există şi 247 cărţi de muncă aflate în evidenţa ITM Braşov care vor rămâne „pe stoc”, fiindcă nu se cunoaşte nici adresa angajaţilor, nici adresa angajatorilor. Lista lor este afişată pe site-ul ITM.

Comentarii

Ultimă oră