Sari la conținut

Ambele procese ale afaceristului braşovean Ioan Neculaie, amânate

ambele-procese-ale-afaceristului-brasovean-ioan-neculaie-amanate


Amânări în ambele procese în care afaceristul braşovean Ioan Nicolae a avut termene de judecată pe 13 septembrie.


Inculpatul a fost chemat la Judecătorie sub acuzaţia de tulburare de posesie, iar la Curtea de Apel pentru ucidere din culpă. Una dintre cauze s-a amânat pentru că magistratul de şedinţă a plecat, pentru un an,în concediu fără plată, iar cealaltă pentru ca inculpatul trebuie să-şi angajeze avocaţi.

În dosarul în care afaceristul Ioan Neculaie este acuzat de tulburare de posesie, inculpatul este rejudecat. Asta în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov de a casa sentinţa Judecătoriei, sub aspectul soluţionării atât a acţiunii penale cât şi a celei civile, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Neculaie Ioan. Acesta fusese condamnat, de instanţa de fond, la 4 ani de închisoare cu suspendare. La rejudecare, magistraţii au acordat un nou termen în proces, în septembrie, pe data de 18, la Judecătoria Braşov.
   
În cel de al doilea proces, în care Ioan Neculaie este judecat la Curtea de Apel pentru ucidere din culpă, cauza a fost amânată pentru 11 octombrie. Avocata părţii vătămate, Mariana Rusu, spune că inculpaţii au cerut termen pentru a-şi angaja apărători, iar instanţa a admis solicitările. În acest dosar, instanţa de fond, Judecătoria Braşov, l-a condamnat pe Neculaie după ce un om a murit pe platforma Roman. Potrivit sentinţei,  

SENTINŢA PENALĂ NR.310
Şedinţa publică din  data de 21 februarie 2012

,,Evenimentul s-a produs pe platforma S.C. ROMAN S.A. Braşov, în cadrul unui proces de muncă privind lucrări de dezafectare a unor centrale de apă fierbinte (CAF). Apreciindu-se necesitatea demolării coşului de evacuare al centralei, s-a procedat la secţionarea acestuia (… ) cu aparat de tăiere oxiacetilenică. În timpul tăierii unei porţiunI de coş, (… )una din piesele rezultate în urma tăierii, neavând stabilitate pe sol, (… ) a căzut peste un lucrător ce se afla în apropiere, producându-i leziuni corporale ce au dus la deces.

Prima instanţă a decis


IOAN NECULAIE
- 5 luni de închisoare pentru neluarea măsurilor prevăzute de Legea protecţiei muncii;
- 1,6 ani pentru ucidere din culpă;
Pedeapsă rezultantă:
1,6 ani de închisoare, pedeapsă suspendată condiţionat pe un termen de încercare de 3,6 ani.

În ambele dosare Ioan Neculaie a declarat, în mai multe rânduri, că este nevinovat. Prezumţia fiinţează până când sentinţele vor rămâne definitive. Omul de afaceri Ioan Neculaie deţine platforma ROMAN SA şi a candidat, la ultimele alegeri parlamentare, pentru un post de senator din partea Partidului Democrat Liberal.

Comentarii

Ultimă oră