Sari la conținut

Ambasadorul Franţei a inaugurat la Braşov Centrul Universitar de Reuşită Universitară

ambasadorul-frantei-a-inaugurat-la-brasov-centrul-universitar-de-reusita-universitara

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, şi conducerea Universităţii Transilvania au inaugurat luni Centrul Universitar de Reuşită Universitară şi Lectoratul Francez, scrie agerpres.ro.

Centrul Universitar de Reuşită Universitară este un proiect promovat de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) cu sediul la Montreal în Canada, respectiv pe zona centrală şi de est al Europei, cu sediul la Bucureşti.

Vor fi 25 de astfel de centre în toată Europa din care unul la Braşov, în România. Dotarea Centrului de Reuşită Universitară s-a făcut atât cu fonduri de la Agenţia Universitară a Francofoniei, cât şi a Universităţii Transilvania fiind un proiect bilateral, a precizat Lupulescu Nouraş Barbu, coordonatorul Centrului.

Fiecare astfel de centru este constituit dintr-o reţea de calculatoare conectate la internet, un server, sistem de videoconferinţe şi videoproiector inteligent care poate proiecta pe orice suport.

În principal Centrul de Reuşită Universitară va fi accesat de studenţii francofoni ai Universităţii Transilvania care prin intermediul sistemului de video conferinţe vor lua legătura cu colegi din cele 25 de centre din Europa şi vor ţine prelegeri, videoconferinţe şi alte activităţi. Centrul are acces la serverul Agenţiei Universitare a Francofoniei şi cu cel de la Grenoble unde studenţii vor putea accesa informaţie ştiinţifică de ultimă oră.

De asemenea, în cadrul Centrului de Reuşită Universitară şi a Lectoratului Francez se vor organiza cursuri de perfecţionare pentru cadrele didactice pe zona francofonă cu profesorii de limba franceză, cu ceilalţi profesori care au tangenţă cu francofonia, fiind organizate tot felul de alte manifestări.

"Universitatea Transilvania este conectată la o reţea de peste 20 de universităţi cu care colaborează, între care cele din Chişinău, Tirana-Albania, Sofia-Bulgaria, Polonia, Cehia, Franţa, Belgia, reţea prin care studenţii noştri de la inginerie care doresc o diplomă europeană fac primii doi ani aici la Universitatea Transilvania, apoi un an în Franţa, se întorc în România pentru ultimul an când îşi iau şi diploma apoi merg din nou în Franţa pentru a lua diploma de inginer francez. Este o mare realizare pentru ei", a spus Lupulescu.

Ambasadorul Franţei în România a mulţumit pentru colaborarea foarte bună cu Universitatea Transilvania şi totodată disponibilitatea pentru noi proiecte.

"Inaugurarea Centrului de Reuşită Universitară şi a Lectoratului Francez susţinute de Agenţia Universitară a Francofoniei demonstrează diversitatea raporturilor care pot fi întreţinute între Franţa şi România. Ambasada Franţei are dorinţa de a colabora cu universităţile din România cu scopul de a perpetua acţiunile noastre care sunt fructuoase. Pentru mine este fundamental să continuăm colaborarea şi să realizăm noi proiecte comune în folosul studenţilor din cele două ţări", a mai spus ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, scrie agerpres.ro.


Comentarii

Ultimă oră