Sari la conținut

Producătorii de alimente iau în calcul renunţarea la ambalajele din carton reciclat, după ce o anchetă realizată de BBC a scos la iveală faptul că aceste cutii sunt suspecte de apariţia cancerului, informează Green Report. Studiul întreprins arată că în ambalajele din carton reciclat au fost au fost descoperite substanţe chimice provenite din ziare reciclate, ce au contaminat unele produse alimentare vândute în aceste cutii. Substanţele chimice, cunoscute ca şi uleiuri minerale, provin din cerneluri de imprimare şi sunt asociate cu apariţia cancerului şi a infecţiilor la nivelul organelor interne.
Cercetătorii spun că este vorba de cantităţi de uleiuri minerale de 10-100 ori mai mari decât limita acceptată în alimente precum pastele, orezul şi cerealele vândute în cutii de carton fabricate din carton reciclat.
Mai mult de jumătate din cartonul utilizat în Europa este reprezentat de materiale reciclate, deoarece cartonul nou este mai scump şi în cantităţi insuficiente pentru a-l înlocui complet pe cel reciclat.

Comentarii

Ultimă oră