Sari la conținut

Alexandra Fits invitată specială la „Al doilea concert de pe lac” la Castelul Bran

alexandra-fits-invitata-la-al-doilea-concert-de-pe-lac-la-castelul-bran

Alexandra Fits va cânta cele mai frumoase cântece ale Mariei Tănase, la Castelul Bran


    Castelul Bran le propune iubitorilor muzicii, în luna august, un nou concert de excepție, pe insula lacului mare din Parcul Regal.

Sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Alexandru Burcă și îndrăgita Alexandra Fits vor da viață celor mai frumoase cântece din repertoriul Mariei Tănase, doamna scenei românești: Cine iubește și lasă, Dragi mi-s cântecele mele, Mi-am pus busuioc în păr, Până când nu te iubeam…

Concertul va începe la ora 20.00, în seara zilei de 11 august 2018, iar un bilet costă 80 de lei.

Detalii și rezervări la telefon 0268.237.700 sau la office@bran-castle.com.

Va avea loc și o degustare de vin și brânzeturi, iar cei care doresc să petreacă o seară completă la Castelul Bran, pot urmări concertele de pe terasa Restaurantului Casa de ceai, unde se pot bucura și de un festin culinar, dar și de băuturi fine. Este vorba de o seară specială, la Restaurantul Casa de ceai, cu un Meniu Concert (130 lei/persoană). Meniul poate fi găsit pe www.casadeceai1920.ro , la secțiunea evenimente.

Pentru acest tip de bilet, cu cina inclusă, se pot face rezervări la telefonul: 0749.121.120.

...................................................................................................................................

Alexandra Fits este absolventă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și a studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Drăgulin la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania”- Braşov, unde actualmente este preparator universitar. Şi-a şlefuit talentul alături de mari artizani ai muzicii precum pianistul Daniel Goiţi, prof. univ. dr. Stela Drăgulin, Anca Parghel, soprana Marie Atger, actriţa şi cântăreaţa Caroline Personne. În perioada 2000-2009 a colaborat cu orchestrele filarmonice din Braşov, Arad, Botoşani, cu Big Band-ul Radio, Deane’s Big Band şi cu artişti celebri precum Anca Parghel, Johnny Răducanu, Pedro Negrescu. Anul 2011 marchează începutul colaborării cu compozitorul şi cantautorul olandez Guido van de Meent, lansând primul lor album, „Le passage secret”, o colecţie de 15 cântece în franceză pentru pian şi voce, bazat exclusiv pe texte şi muzică proprii.

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional „George Enescu”, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune, Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica „George Cavadia” din Brăila, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Festivalul Național „Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Muzeului Național de Artă, Teatrul „Elisabeta”, Teatrul „Godot”, Teatrul de Artă București, în Paris, Lille, Berlin, Stuttgart, Toronto, etc.

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestre de Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zürich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg şi Bruxelles şi Israel Kibbutz Orchestra. Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov.

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tânară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Brașov. Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul brașovean ȋn cadrul primelor sale trei stagiuni, la o serie de concerte – eveniment, având ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiștii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits și Analia Selis.

Kamerata Kronstadt sprijină atât proiecte sociale ale Brașovului, prin susținerea unor concerte caritabile, cât și proiecte educaționale, în vederea formării muzicale a publicului brașovean foarte tânăr, prin susținerea unor concerte educative dedicate exclusiv copiilor.

Comentarii

Ultimă oră