Sari la conținut

Ajutoarele alimentare de la UE, încă nu se distribuie

ajutoarele-alimentare-de-la-ue-inca-nu-se-distribuie

Braşovenii mai au de aşteptat până vor primi alimentele gratuite din partea Uniunii Europene. Asta în condiţiile în care, chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, şi-au primit prin poştă cupoanele pentru aceste ajutoare.

Autorităţile locale au anunţaţ însă  că pentru moment programul nu a fost lansat, cu atât mai mult cu cât produsele alimentare nici nu au fost încă livrate. Deşi Guvernul a trimis cupoanele pentru alimentele gratuite, Ministerul Muncii nu informat prefecturile referitor la procedura de alocare a produselor.

În perioada 22 - 30 octombrie, peste trei milioane de români au primit prin poştă cupoanele, pe baza cărora îşi vor putea ridica alimentele gratuite din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene. Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale îi asigură însă pe braşoveni că îşi vor primi pachetele, până la finalul anului.

Anul trecut, la nivelul municipiului Braşov au fost aproximativ 13 mii de persoane, care au avut dreptul să primească alimentele gratuite. În 2014 se mai adaugă înca două categorii sociale, respectiv cei care au un venit minim garantat şi cei care beneficiază de alocaţie de susţinere a familiei.

Comentarii

Ultimă oră