Sari la conținut

Ajută-l pe Vlăduţ Şenchea să meargă fără cadru

ajutal-pe-vladut-senchea-sa-mearga-fara-cadru

Aş vrea să se bucure de copilărie, aşa cum se întâmplă în cazul unor copii sănătoşi! Este gândul cu care se trezeşte în fiecare dimineaţă, mama unui băieţel cu care soarta nu a fost prea dreaptă! Din cauza unei boli cumplite, micuţul se deplasează cu eforturi mari, şi nu cu mult timp în urmă mergea doar cu ajutorul unui cadru metalic. Pentru recuperare are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare.
Vlăduţ Şenchea are o poveste de viaţă mai tristă. S-a născut prematur la vârsta de 6 luni şi  la scurt timp a fost diagnosticat cu parapareză spastică, o boală ce afectează musculatura scheletului şi a membrelor. Nu cu mult timp în urmă, micuţul se deplasa doar cu ajutorul unui cadru metalic. Şedinţele de recuperare, pe care le-a făcut însă la o clinică privată din Ungaria, l-au ajutat să poate merge singur, dar cu eforturi destul de mari. Zilnic face exerciţii pe bicicletă medicinală.

Părinţii fac eforturi uriaşe pentru ca fiul lor să trăiască normal. Tatăl lucrează cu ziua şi practic familia supravieţuieşte cu 700 de lei lunar."În primul rând simt o fericire pentru că Vlăduţ s-a recuperat cât de cât. Însă în al doilea rând simt o durere enormă pentru că nu poate să se bucure de copilărie aşa cum se bucură alţi copii. Pentru el aş fi dispusă să-mi dau picioarele mele. Şi nu numai. Orice pe faţa  pământului. Numai să văd că se descurcă în viaţă. Nu contează altceva decât sănătatea lui. Am lăsat totul deoparte pentru Vlăduţ. Pentru mine el este prioritatea numărul 1. " a spus Roxana Şenchea, mama lui Vlăduţ.

Chiar dacă Vlăduţ a făcut progrese uimitoare, pentru a se putea recupera în proporţie de 85% mai are nevoie de încă 4 şedinţe medicale la clinica din Ungaria. Doar o şedinţă de 22 de zile costă 2700 de euro.  "Aş dori din tot sufletul cine află de situaţia noastră, adică oameni cu suflet mare să-l ajute pe Vlăduţ cu cât pot pentru că fac un lucru extraordinar pentru copilul meu. Şi pentru care le mulţumesc" a spus mama lui Vlăduţ. Vlăduţ Şenchea are 7 ani şi din toamnă va merge la şcoală. Până atunci mama îl îndrumă zilnic spre tot felul de activităţi educaţionale. Copilul e fericit că va ajunge la şcoală dar e trist că în pauze nu va putea să se joace alături de colegii lui şi va fi nevoit să stea în bancă pentru că nu poate merge singur.
Cei care vor să-l sprijine pe Vlăduţ Şenchea, pot dona bani în contul RO 64 RMCB 0061098654830001 sau pot suna la 0751 437 917.

Comentarii

Ultimă oră