Sari la conținut

AFI Braşov confirmă deschiderea mall-ului: 21 octombrie, ora 15.00

afi-brasov-confirma-deschiderea-mallului-21-octombrie-ora-1500

AFI Braşov, cel mai nou centru comercial al israelienilor de la AFI Europe România, va fi inaugurat pe 21 octombrie 2020, la ora 15.00, au anunţat reprezentanţii companiei.


      Ei spun că au investit în complex 148 de milioane de euro, iar aici vor fi deschise „peste 150 de locaţii cu mărci internaţionale de modă şi frumuseţe, precum şi branduri celebre locale, mărci, locuri de joacă, centru de fitness, divertisment, bănci, farmacii şi hypermarket pe o suprafaţă brută de 6.500 mp”. Hypermarketul va fi operat de francezii de la Carrefour.


    Totodată, „vizitatorii se pot bucura de o terasă verde de 3.500 mp, cu o vedere unică la Muntele Tâmpa”, au transmis cei de la AFI, alături de o imagine cu noua terasă.

După multe amânări, AFI Braşov din Centrul Civic așadar va fi în sfârșit deschis.

Recent, investitorul a obţinut pentru acest centru şi ultimele avize, mall-ul fiind autorizat de la Mediu pentru mai multe activităţi. Mai exact, în 9 octombrie, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov a emis pentru AFI Palace Braşov autorizaţia de mediu pentru captarea, tratarea şi distribuirea apei, pentru colectarea şi epurarea apelor uzate şi pentru colectarea deşeurilor nepericuloase. Decizia Agenţiei este valabilă pentru amplasamentul de pe strada 15 noiembrie nr. 78.

Centrul comercial va include magazine, restaurante, un complex cinematografic, un hypermarket, locuri de joaca, o sală de fitness, bănci, farmacii și spații de servicii.

 Traficul şi locurile de parcare, principalele temeri ale braşovenilor


    Lucrările la acest centru comercial au început în 12 septembrie 2017, iar proiectul a stârnit, încă de atunci, numeroase controverse. Principala temere a braşovenilor este că după deschiderea acestui AFI Braşov, traficul rutier din zonă va fi paralizat.

Deocamdată, o soluţie pe termen scurt pentru rezolvarea unei astfel de probleme nu a fost anunţată de autorităţile locale braşovene. În schimb, pe termen lung, traficul din zonă ar putea fi descongestionat prin realizarea unui pasaj subteran sau suprateran la intersecţia străzilor 15 Noiembrie – Zizinului – Toamnei (în zona cunoscută sub numele „Trei Alimentare”). Acesta a fost unul dintre proiectele anunţate de mai multe ori de Primăria Braşov, însă investiţia nu a trecut, încă, de etapa documentaţiilor tehnice.


     O altă problemă ce ar putea apărea după deschiderea mall-ului ar putea fi cea a locurilor de parcare. Conform ultimei versiuni a proiectului (cel iniţial a fost modificat la începutul acestui an), la AFI Braşov vor fi disponibile 1.524 de locuri de parcare. Un „sprijin” ar putea veni şi din partea autorităţilor locale braşovene, asta dacă noua conducere a Primăriei va decide să ducă mai departe proiectul unei parcări de 450 de locuri, anunţat la începutul anului de primarul George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră