Sari la conținut

Aeroportul început de vechii liberali, îngropat de noul PNL?

aeroportul-inceput-de-vechii-liberali-ingropat-de-noul-pnl

Imagini dezolante, în miez de ianuarie, vin dinspre Ghimbav. Niciun avion pregătit de decolare, niciun avion pregătit de aterizare… Buruieni îndoite, însă în bătaia vântului înţepător sunt cu miile. Pista, gata făcută, e goală, acoperită pe ici, pe colo doar de felii subţiri de gheaţă pe care doar păsări din fier, ce ar veni din altă lume, ar mai putea aluneca pentru a-şi pregăti aterizarea. Şi goliciunea nu e doar aici. E gol până şi printre zeci de stâlpi care înconjoară pista şi terenul unui aeroport pentru care nimeni nu mai apasă pedala de acceleraţie. Ameţiţi, poate chiar speriaţi de unii ori alţii, liberalii, în frunte cu actualul şef al judeţului, au uitat, în primăvara lui 2015, până şi de gardul aşa-zisului aeroport. 150 de metri din gardul ce ar fi trebuit să fie al aeroportului Braşov - Ghimbav au dispărut fără urmă. Gard plătit din banii braşovenilor, gard care trebuie refăcut tot din banii braşovenilor. Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

• Actualul șef al judeţului a uitat, timp de două luni, până şi de gard

Când și-a dat seama că nu mai vede gardul, conducerea Consiliului Judeţean Brașov a depus plângere la Poliţia din Ghimbav sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Pe data de 24 iunie 2015! Procesul verbal de recepţie a lucrărilor efectuate la pista aeroportului s-a întocmit la finele lunii aprilie a anului trecut, dată de la care nimeni nu a mai asigurat toată zona. Astfel, timp de aproape două luni, nimeni din Consiliul Judeţean nu a dus nici îngrija pistei şi nici a gardului realizate din banii braşovenilor. ,,S-a furat gardul pe o lungime de aproximativ 150 de metri. Au tăiat până şi stâlpi! Şi asta nu e tot. Se spune că oile s-au plimbat liniştite pe pistă şi şi-au lăsat excrementele. Timp de două luni, nici picior de autoritate,, au explicat, pentru Braşovul Tău, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

• Dezinteres total la nivelul conducerii PNL a Consiliului Judeţean Braşov din aprilie până în iunie 2015?

Contactat telefonic în weekend, preşedintele PNL Braşov şi şef interimar al Consiliului Judeţean, Claudiu Coman, nu a fost de găsit pentru un punct de vedere. Am fi vrut să primim răspunsuri la mai multe întrebări:

1.     Cine a asigurat zona viitorului aeroport timp de aproape două luni, de la sfârşitul lunii aprilie până la finele lunii iunie 2015?

2.     În ce constă, în mod concret, contribuţia sa şi a şefilor braşoveni ai noului PNL la realizarea aeroportului Braşov – Ghimbav?

3.     Cine le va da explicaţii braşovenilor cu privire la modul în care se cheltuiesc banii lor, în condiţiile în care gardul aeroportului trebuie refăcut?

Cerem public, șefilor Consiliului Județean Brașov, răspunsuri la aceste întrebări, pentru informarea brașovenilor.
    • Niciun autor al furtului

,,Consiliul Judeţean Braşov a depus o plângere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, la Poliţia din Ghimbav pe data de 24 iunie 2015. S-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări, fiind începută urmărirea penală ,,in rem,, , pe faptă şi nu pe persoană, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Judecătoriei din Braşov.” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.
  • Consiliul Județean fuge de responsabilitate?

S-a rezolvat cu castorii, dar  a apărut o nouă problemă în ceea ce privește aeroportul Brașov - Ghimbav. Odată cu modificarea legii prin care terenul de 200 de hectare al aeroportului a intrat, din nou, în posesia Consiliului Judeţean Braşov, numerele cadastrale actuale nu mai corespund cu cele din vechea lege. Noua bază de date nu a fost actualizată, astfel că nu se poate semna procesul verbal de predare-primire dintre Institutul Cartofului şi Consiliul Judeţean. Actuala conducere a Consiliului Județean Braşov nu-şi asumă vina pentru această eroare, dar nici n-a luat decizia de a ieși în stradă, nemulțumită că aeroportul ,,beneficiază” de încă o piedică. Totuși, cine a trimis documentația - și târziu și greșită? Întrebat de reporterii Brașovul Tău cine ar fi trebuit să reactualizeze și să modifice numerele cadastrale, preşedintele interimar al CJ Braşov, Claudiu Coman, a răspuns, pe 8 ianuarie 2015: „Nu sunt în Parlament ca să pot să vă dau acest răspuns.(...) „Eu cred că acestea sunt doar chiţibuşuri administrative. Sper că este vorba doar despre o eroare materială, nu de mai mult”. Chițibușurile administrative împing însă, tot mai departe finalizarea lucrărilor la aeroportul așteptat de atâția ani de brașoveni, dar și de turiști și oameni de afaceri. Până în prezent, Consiliul Judeţean a investit în acest proiect aproximativ 24 de milioane de euro. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 20 de milioane de euro.

Ancheta jurnalistică pe tema aeroportului Brașov - Ghimbav va continua și în edițiile viitoare ale săptămânalului gratuit Brașovul Tău, și cu un raport al activitatii noii conduceri a Consiliului Județean Brașov pentru anul 2015.

Totodată, vă invităm să accesați site-ul www.brasovultau.ro și vă să exprimați, prin vot, punctul de vedere.

Este conducerea PNL împotriva aeroportului Brașov - Ghimbav? - În sectiunea POLL-uri

Comentarii

Ultimă oră