Sari la conținut
adrian-munteanu-si-povestea-premiului-nux

La Muzeul „Casa Ștefan Baciu ” Brașov (str Gheorghe Baiulescu, nr 9), vineri, 6 iulie 2018, de la ora 17, are loc lansarea romanului lui Adrian Munteanu, „Povestea Premiului NUX ”.

  Romanul-jurnal Povestea Premiului NUX este relatarea emoționantă și tensionată a dobândirii unui premiu internațional, devenind un punct de încărcare energetică pentru toți creatorii români care luptă de unii singuri.

Distins cu premiul european de poezie, poetul brașovean a primit, oficial, și invitația de a face parte din Comisia Europeană a Premiului literar internațional Nux.

Scriitorul Adrian Munteanu a fost recompensat, cu premiul european de poezie Nux, la Milano. Premiul s-a acordat pe baza unei monitorizări făcute timp de mai mulți ani, poetul român având 7 volume de sonete publicate în perioada 2005-2011. În cadrul întâlnirii va fi derulat parcursul poetic al autorului până la primirea premiului, dar vor fi prezentate și înregistrări din acel moment.

Moderator al evenimentului va fi Laurențiu Ciprian - Tudor.

Poetul Adrian Munteanu va completa prezentarea cu un recital de sonete.

Adrian Munteanu s-a născut în Șcheii Brașovului. A absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română la Constanța ( prof. Cornel Regman, asistent Marin Mincu). A debutat cu trei cărți de basme în versuri, cuprinzând 365 de povești originale. Din anul 2004 scrie sonete. Deține premii naționale de interpretare teatrală, de regie, precum și câteva premii la concursuri de creație literară. În 2003 a realizat scenariul intitulat „Povești fără sfârșit” cu care a întreprins un turneu de două luni în Canada. Este organizator de evenimente culturale, actor și membru fondator al grupului „Caii Verzi de pe Pereți”. Din anul 2008 este membru al Uniunii Scriitorilor.

Comentarii

Ultimă oră