Sari la conținut
adr-centru-isi-schimba-adresa-la-brasov

Departamentele locale ale Agenţiei se vor muta în Casa Baiulescu, într-un spaţiu de 150 de metri pătraţi.

Departamentele din Braşov ale Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru se vor muta în Livada Poştei, la etajul I al Casei Baiulescu, administrată de Biblioteca Judeţeană George Bariţiu.

Decizia a fost luată în şedinţă de plen a Consiliului Judeţean Braşov din 31 ianuarie 2017, care a aprobat un act normativ privind restrângerea dreptului de administrare asupra spaţiului amintit, care are o suprafaţă de 150 mp. În prezent, la primul etaj al Casei Bailescu este secţia în limba engleză a Bibliotecii judeţene, iar spaţiul va fi predat în termen de trei luni Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

ADR Centru va primi spaţiul cu titlu gratuit, pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire.

Tot în şedinţa plen amintită, aleşii judeţeni au aprobat atribuirea unui spaţiu de la subsolul imobilului de pe strada Ecaterina Varga nr. 23 (unde este sediul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Braşov), în vederea amenajării unui sediu necesar desfăşurării activităţilor Centrului Naţional pentru Implementarea Protocolului pentru Turism Durabil. Acest centru este înfiinţat în urma ratificării de către România a Convenţiei Carpatica, printr-o lege aprobată în anul 2006, iar ulterior, ca urmare a celei de-a 8-a întâlniri a grupului de lucru privind turismul durabil din cadrul acestei convenţii, ce s-a desfăşurat în luna aprilie a anului trecut la Braşov, s-a decis la nivelul statelor membre, ca în toate statele care şi-au depus candidatura pentru găzduirea platformei pentru turism durabil (Polonia, România, Ucraina), să se stabilească centre naţionale.

Autoritatea Naţională pentru Turism şi-a exprimat suportul în vederea înfiinţării şi funcţionării optime a acestui centru naţional la Braşov, iar administraţia judeţeană s-a angajat să pună la dispoziţie sediul pentru Platforma de Turism Durabil, să asigure dotările şi produsele de birotică.


  Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră