Sari la conținut

Administraţia judeţeană are proiectant pentru construcţiile şi infrastructura, care mai sunt necesare în cadrul Aeroportului Internaţional Braşov

Conform contractului sunt trei clădiri în care vor funcţiona birouri operaţionale, arhive, garaje pentru autospecialele de deszăpezire, , magazii de piese şi vestiare, alături de tancul și platforma de alimentare cu combustibil, precum şi cea de sortare a deșeurilor.

De asemenea, vor fi proiectate amenajarea peisagistică şi sistematizarea zonei verzi din vecinătatea terminalului, sistemul de irigație a suprafețelor înierbate.


„În zilele următoare vom emite ordinul de începere pentru prima parte a proiectării clădirilor şi infrastructurii anexe, respectiv întocmirea studiului de fezabilitate. Avem contractate sau deja în diverse stadii de execuţie mai multe tipuri de lucrări şi documentaţii legate de Aeroportul Internaţional de la Ghimbav, care este obiectivul investiţional numărul 1 al judeţului Braşov. Anul 2021 este decisiv în ceea ce priveşte finalizarea infrastructurii aeroportuare şi facem toate demersurile în acest sens, deoarece ne dorim ca aeroportul să fie funcţional şi operabil până la sfârşitul anului”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Comentarii

Ultimă oră