Sari la conținut

Adevărul despre cancerul provocat de telefoanele mobile

adevarul-despre-cancerul-provocat-de-telefoanele-mobile

Mitul că telefoanele mobile îţi pot cauza cancer cerebral face înconjorul lumii de cel puţin câteva ori pe an. Până acum nu au apărut studii care să confirme incontestabil legătura între cele două, însă există sfaturi pentru protecţie de care ar trebui să ţii cont.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă că au găsit dovezi solide care susţin că folosirea telefonului mobil duce la apariţia gliomului, o formă de cancer cerebral. Radiaţiile emise de telefonul mobil se numesc non-ionizate şi sunt asemănătoare cu cele emise de cuptoarele cu microunde, însă la intensitate mai mică. Dincolo de legătura cu apariţia cancerului, există şi efectele negative asupra funcţiei cognitive când ducem telefonul la ureche, adică în zona lobilor temporali. Pe scurt, s-ar părea că pe măsură ce folosim telefonul mobil mai mult, cu atât ne prăjim creierul mai bine.

Producătorii de telefoane iau peste picior aceste afirmaţii, dat fiind că OMS a afirmat în trecut şi despre cafea sau legumele murate că sunt cancerigene, însă s-au răzgândit pe parcurs referitor la exactitatea informaţiilor. Merită menţionat însă că în manualele de utilizare aceştia recomandă ca telefonul să fie ţinut la o distanţă de 12-20 centimetri, nicidecum să fie lipit de ureche, scrie adevarul.ro.

Comentarii

Ultimă oră