Sari la conținut

Acţiuni ale poliţiştilor pentru verificarea legalităţii firmelor ce prelucrează material lemnos

actiuni-ale-politistilor-pentru-verificarea-legalitatii-firmelor-ce-prelucreaza-material-lemnos

Joi, 18 mai, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Braşov, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov,  au desfăşurat activităţi în baza planului de acţiune derulat la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce contravin legislaţiei silvice, ,,SCUTUL PĂDURII 2017”, pe raza unităţii administrativ teritoriale Codlea.

Activitățile au urmărit în principal descoperirea persoanelor care taie și sustrag material lemnos din fondul forestier, existenţa şi legalitatea documentelor de proveniență și transport a acestuia, precum şi legalitatea activităților desfășurate de către societățile comerciale ce au ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos.

În urma controlului efectuat la un operator economic cu punct de lucru pe raza municipiului Codlea a fost identificată cantitatea de 333 mc material lemnos, fără documente legale de proveniență, în valoare totală de 38.000 lei.

Polițiștii au dispus indisponibilizarea întregii cantități de material lemnos până la finalizarea verificărilor, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Comentarii

Ultimă oră