Sari la conținut
accident-grav-cu-6-victime-la-patria

Un accident grav, s-a produs în această seară în municipiul Brașov (în zona Patria). Accidentul s-a soldat cu 6 victime. Se pare că o mașină a fost proiectată peste pietoni. Accidentul a fost provocat de un șofer care nu a oprit la „STOP”, în condițiile în care semafoarele nu erau funcționale.

Potrivit reprezentanților ISU Brașov, sunt 6 victime, din care doi adulți pietoni, 2 adulți conducatori auto și 2 copii.

„Intervenim cu 2 echipaje SMURD și sunt la locul intervenției și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. Victimele sunt conștiente. Unul dintre pietoni este mai grav, dar e conștient. La fața locului se află și un echipaj de stins incendii cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor PSI”, a precizat Luiza Danila, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Poliția Rutieră a început o anchetă.

„Din primele informații, un autoturism care se deplasa pe str Castanilor înspre 15 Noiembrie nu ar fi oprit la indicatorul Stop instalat în intersecție (în condițiile în care semaforul nu era funcțional) și a intrat in coliziune cu un autoturism care circula pe 15 Noiembrie în direcția Steagul. Unul dintre autovehicule a fost proiectat peste niște pietoni care traversau strada. Cercetarea la fața locului e în desfășurare, urmând ca la finalizarea cercetarilor să avem mai multe date privind dinamica evenimentului”, au spus reprezentanții Poliției Brașov.

În urma accidentului, șoferii celor două autovehicule, doi pietoni (adulți) și doi copii au fost răniți. Toate cele șase victime au fost transportate la spital ( adulții la Spitalul Clinic Județean de Urgență, iar minorii la Spitalul de Pediatrie).  În cauză va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Update:

După primele cercetări a reieşit că accidentul a fost provocat de un polițist.


  „Da, este un coleg implicat, însă cercetările efectuate vor indica responsabilul. Nu ne pronunțăm cu privire la vinovăție. Nici un conducator auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a spus Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Poliţistul implicat este şeful Serviciului comunicaţii şi informatică din cadrul inspectoratului, Comisar Șef Gojnea Ion Cristin.

Comentarii

Ultimă oră